Ziare.com

Diaconescu cere Ungariei sa sprijine minoritatea romaneasca

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 11:10

   

Diaconescu cere Ungariei sa sprijine minoritatea romaneasca
Ministrul roman de Externe Cristian Diaconescu a insistat pentru continuarea sprijinului acordat de statul ungar culturii minoritatii romanesti, in cadrul intalnirii sale de la Budapesta cu omologul sau ungar Peter Balasz.

Diaconescu a cerut mentinerea finantarii acordate de statul ungar saptamanalului "Foaia Romaneasca" si a sprijinului acordat Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria. Diaconescu a subliniat si necesitatea unui accent sporit pe educatia in limba materna pentru minoritatea romaneasca din Ungaria.

Si strategia pentru bazinul Dunarii a reprezentat una dintre principalele teme abordate in discutiile dintre ministrul roman al Afacerilor Externe Cristian Diaconescu si omologul ungar, Peter Balazs.

"In perioada imediat urmatoare statele membre ale Uniunii Europene, riverane la Dunare, isi vor coordona eforturile pentru ca aceasta strategie sa se concretizeze sub auspiciile Uniunii Europene", a declarat ministrul Diaconescu in conferinta de presa ce a urmat discutiilor bilaterale.

El si-a exprimat speranta ca in perioada presedintiei Ungariei la Uniunea Europeana sa fie initiate si aplicate primele proiecte concrete la Dunare.

Ministrii de Externe au discutat si despre relatiile bilaterale, Cristian Diaconescu insistand pentru mentinerea finantarii acordate de statul ungar saptamanalului Foaia Romaneasca si a sprijinului acordat Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria si necesitatea unui accent sporit pe educatia in limba materna pentru minoritatea romaneasca din Ungaria.

Romania si Ungaria sprijina Serbia

Ministrii de Externe au discutat despre situatia din regiune, subliniind sprijinul pentru perspectiva europeana a Serbiei.

"Exista o disponibilitate foarte importanta din partea ambelor tari in ceea ce priveste promovarea unor proiecte regionale, inclusiv din punct de vedere al relatiilor cu Serbia si Ucraina", a precizat ministrul Diaconescu.

S-a stabilit ca in a doua parte a lui 2009 sa se organizeze in Romania cea de-a cincea sedinta comuna de Guvern, in scopul consolidarii parteneriatului strategic.

In continuarea vizitei in Republica Ungara, ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu efectueaza astazi, 30 aprilie 2009, o vizita la organizatiile internationale de la Viena.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Diaconescu munceste! Felicitari!

...

 

diaconescu

diaconescu munceste mai mult cu cristina sincai. mai bine s-ar ocupa numai de ea si s-ar lasa de diplomatie ca nu le are deloc. poate le are cu sexul. asta numai cristina sincai stie. poate ne spune si noua.

mda

Si ungurii,care au incercat 1000 de ani sa ne faca praf ,pulbere si uitare,se vor conforma! Ei "sprijina " minoritatea romaneasca in functie de cum acest "sprijin" ajuta minoritatea ungara de la noi in atingerea obiectivelor lor strategice:autonomia si ,in final ,independenta.Aceasta fara razboi si pierderi umane masive,repet,masive,nu se va putea.De fapt nu se va putea nicicum,pentru ca nici nu ne gandim sa pierdem acele teritorii romanesti din inima Romaniei.Transilvania e Mecca noastra,pentru ea mergem de 1001 de ori in iad si inapoi.Sa fiti convinsi de asta.Daca va jucati cu focul,o sa primiti arsuri pe 80% din corp.Si apoi ce cautati in Europa? Patria vostra e Mongolia .Patria-mama va asteapta! !

 

OARE!!??

Vor sprijini precum sprijinim noi romanii din Basarabia.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor