Diaconescu despre eliminarea vizelor in R. Moldova: Este un pas normal

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 18:49
1026 citiri
Diaconescu despre eliminarea vizelor in R. Moldova: Este un pas normal

Ministerul Afacerilor Externe saluta declaratia presedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, cu privire la ridicarea regimului de vize impus abuziv cetatenilor romani pe data de 9 aprilie 2009.

"Anuntul facut joi reprezinta inceputul revenirii la normalitate si la principiile de buna vecinatate, in concordanta cu normele si spiritul european.

Acest gest reprezinta in acelasi timp un semnal privind interesul administratiei de la Chisinau de a debloca dialogul cu Uniunea Europeana privind noul acord-cadru de cooperare UE-R. Moldova", arata un comunicat remis Ziare.com.

Ministerul Afacerilor Externe asigura in acest sens faptul ca Romania va continua sa sustina aprofundarea relatiilor R. Moldova cu UE in perspectiva indeplinirii aspiratiilor europene legitime ale acestui stat.

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu sustine ca decizia autoritatilor de la Chisinau de a elimina vizele reprezinta un pas normal si minimal in proiectul de a reveni la o normalitate in planul relatiilor bilaterale.

"Este un pas normal, minimal as putea spune, in proiectul nostru de a se reveni la o normalitate in planul relatiilor bilaterale. In continuare suntem dispusi - institutiile din Romania, tara noastra - sa ne angajam cu noul Guvern si noua conducere de la Chisinau intr-un plan strategic complex care sa aduca Republica Moldova cat mai aproape de Uniunea Europeana", a spus Diaconescu, la Realitatea Tv.

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a suspendat joi regimul de vize cu Romania si l-a desemnat pe Filat premier.

Presedintele interimar al tarii, Mihai Ghimpu, a anuntat semnarea unui decret de suspendare a deciziei Guvernului tarii din 8 aprilie 2009 prin care cetatenilor romani li se impune viza pentru accesul pe teritoriul tarii noastre.

A.B.

#Cristian Diaconescu, #eliminare vize romani, #intrare libera in Moldova , #stiri Cristian Diaconescu