Impartirea banului public pe ultima suta de metri

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 21:24
2115 citiri
Impartirea banului public pe ultima suta de metri
Foto: rombel.com

Cu zece zile inainte de startul campaniei electorale, politicienii nu mai stiu pe cine sa atace si de ce sa-i mai acuze pe contracandidati.

Dupa ce s-au certat pe salariile profesorilor, pe impartirea colegiilor uninominale sau pe legea caselor nationalizate si s-au acuzat care pe care ca au aliante cu alte partide, politicienii au gasit un nou subiect de harta: Guvernul imparte banii publici intre primariile conduse de ai lor.

Astfel, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a spus luni, la Realitatea Tv, ca este foarte clar modul in care Guvernul imparte banii publici primarilor PNL si celor PSD cu care alianta este evidenta.

"Niciodata nu a fost un deficit mai mare al banilor publici ca in acest Guvern de santaj", a spus Videanu.

Videanu a mai spus ca o mare problema privind aceasta impartire e ca in foarte putine cazuri este specificata in Hotararea de Guvern si destinatia precisa a banilor, de cele mai multe ori fiind scris "cheltuieli curente si de capital", precizand ca aceasta este dovada ca banii sunt impartiti pe criterii electorale.

"Este o risipa a banului public, daca erau niste obiective clare trebuiau puse in aceasta Hotarare de Guvern", a spus liderul PD-L.

Senatorul UDMR Gheorg Frunda, care s-a declarat neutru in acest "razboi", mai mult, a spus ca nu vede nicio problema in faptul ca obiectivele nu sunt specificate, deoarece oricum Curtea de Conturi face verificari riguroase.

"Eu cred ca exista doua variante: sa scrii fiecare obiectiv si atunci poti sa controlezi sau sa scrii cheltuieli curente si sa lasi la latitudinea fiecarui presedinte de consiliu sa-si repartizeze banii cum doreste si apoi oricum vine Curtea de Conturi si face un control foarte amanuntit", a spus Frunda.

Intrebat de moderatorul emisiunii daca aceasta repartizare a banilor nu este cumva o dovada a unei aliante PNL-PSD, liderul PSD Cristian Diaconescu a raspuns amuzat ca nu.

"Nici nu s-ar putea pentru ca PD-L-ul si PNL-ul sunt maritati la Tribunal. Au actele si le tin ascunse sub masa ca poate vin vremuri mai bune", a spus Diaconescu.

"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#Adriean Videanu, #Cristian Diaconescu, #Gheorg Frunda, #bani, #publici , #stiri Cristian Diaconescu