MAE lanseaza emisiunea filatelica "A 60-a aniversare a Consiliului Europei"

Luni, 11 Mai 2009, ora 13:37
838 citiri
MAE lanseaza emisiunea filatelica "A 60-a aniversare a Consiliului Europei"
Foto: Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe si Romfilatelia au lansat luni, 11 mai 2009, emisiunea filatelica "A 60-a aniversare a Consiliul Europei", cu ocazia implinirii a 60 de ani de la crearea Consiliului Europei (CoE), prin semnarea Tratatului de la Londra, la 5 mai 1949.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat cu ocazia lansarii ca acest eveniment a influentat pozitiv procesul democratic in Romania, anunta un comunicat al MAE remis Ziare.com.

"In opinia noastra, CoE a insemnat prima instanta a democratiei la care Romania s-a raportat odata ce a iesit din comunism. Din acest punct de vedere, alinierea la standardele europene a reprezentat pentru Romania primul semnal de reforma, primul semnal prin care un intreg sistem de valori si o cultura in legatura cu acesta s-au regandit", a adaugat Cristian Diaconescu.

Cu o istorie de peste 150 de ani, marca postala este un simbol de tara alaturi de imn, steag si moneda nationala, a precizat Cristina Popescu, directorul genaral al Romfilatelia.

Romania a aderat la Consiliu la data de 7 octombrie 1993. Pentru Romania, dobandirea calitatii de membru al Consiliului Europei si aderarea la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, in anul 1994, a marcat prima etapa in efortul de integrare europeana.

Proiectul realizarii unei emisiuni filatelice a fost initiat de Consiliul Europei, iar Romania, prin Romfilatelia, s-a alaturat altor tari precum Albania, Armenia, Croatia, Franta, Polonia, Rusia, Slovenia, Spania si altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#emisiune filatelica, #Consiliului Europei, #Cristian Diaconescu , #stiri Cristian Diaconescu