Cristian Diaconescu, despre necesitatea platformei UNPR

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:32
2331 citiri
Cristian Diaconescu, despre necesitatea platformei UNPR

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a explicat ce rol va avea platforma de stanga pe care partidul sau vrea sa o construiasca.

Senatorul UNPR spune ca aceasta va fi, deocamdata, una civica, si ca e necesara pentru ca USL e un conglomerat cu doctrina nedefinita, dar si pentru ca aliatul progresistilor de la guvernare, PDL, pune in discutie statul social.

"Poate acoperi o zona foarte larga a societatii romanesti care, fara sa devina participanta la procesul politic, ar dori sa se implice. Pe un anumit palier, poate fi o contrapondere la miscarile de dreapta.

Perspectiva e destul de incerta - un conglomerat de stanga si de dreapta orientat doar pe obtinerea puterii, precum e USL, nu ne poate spune care ii va fi doctrina pe baza careia va functiona, este un stat care are prevazut in Constitutie modelul social cel stabilit drept fundament al actului de guvernare, pe de alta parte, sunt in majoritate partide de dreapta care pun in discutie statul social", a declarat Cristian Diaconescu pentru Ziare.com, precizand ca se refera si la PDL.

Pentru moment, miscare civica

"Va trebui sa facem o consultare cat se poate de larga, pentru a vedea cine doreste sa se implice. Mediul politic romanesc functioneaza oarecum invers decat in centrul si in Vestul Europei. Acolo stanga da nota schimbarilor si asigura tempoul pentru schimbari, iar dreapta ramane conservatoare.

Am auzit multe nemultumiri din zona sindicala si din zona societatii in ceea ce priveste modul de orientare a Romaniei, daca merge intr-o directie gresita sau nu, aspecte care tin nu numai de exercitarea actului de guvernare, ci si de modul doctrinar in care e perceputa aceasta situatie. Pe baza acestei consultari, vom vedea cine are o gandire de stanga si doreste sa se implice", a mai spus Diaconescu.

Vicepresedintele Senatului considera ca aceasta miscare, pe moment doar civica, fara inregimentare politica, e dedicata celor care nu mai vor o tara cu asemenea probleme si vor sa contribuie cu idei la imbunatatirea Romaniei, pe care UNPR le poate, apoi, promova.

"Deocamdata chiar dorim o platforma si nu o inregimentare politica. Astazi, ar fi util ca cei care spun "nu mai vreau o tara corupta, nu mai vreau o tara cu imagine deplorabila, lipsesc ideile, lipsesc perspectivele" sa gaseasca o modalitate de a se inregimenta. Repet, nu prin implicare politica, in acest moment, ci prin asociere la decizii care pot fi puse in aplicare de partide politice. UNPR, fiind un partid tanar, fara o istorie anume, poate deveni un vehicul foarte bun pentru aceste lucruri (...) Discutam daca oameni cu gandire de stanga care nu vor neaparat sa ramana in cliseele trecutului, doresc sa se alinieze in aceasta miscare. Nu e o miscare creata pe criterii politice, confruntationale", a adaugat Diaconescu.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...