Cristian Diaconescu: Grecia nu scapa de austeritate pana in 2020

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 23:21
2187 citiri
Cristian Diaconescu: Grecia nu scapa de austeritate pana in 2020
Foto: Arhiva

Cristian Diaconescu, presedintele UNPR, a declarat ca situatia dificila din Grecia se va prelungi si va crea probleme pe pietele internationale, iar Executivul din aceasta tara va fi nevoit sa impuna masuri de austeritate pana in anul 2020.

"Grecia nu scapa de masuri de austeritate dure pana in anul 2020", a declarat Cristian Diaconescu, la TVR Info.

Liderul UNPR a adaugat ca decizia premierului George Papandreou de a organiza un referendum privind acordul cu liderii europeni de stergere a datoriilor este corecta, insa ca au existat alte decizii politice eronate in ultimii ani.

"Grecia trebuia sa organizeze referendum si cand au stabilit sa existe 15 salarii pe an la bugetari, trebuiau sa faca referendum cand au facut imprumuturile si angajamentele pentru olimpiade, ne aflam in momentul consecintelor", a declarat Diaconescu.

Cristian Diaconescu adauga ca e greu de spus care vor fi consecintele, daca grecii vor refuza sa dea girul, la referendum, acordului cu liderii europeni, insa s-a aratat convins ca grecii "vor da dovada de suficienta maturitate pentru a intra pe fagas de normalitate".

In ceea ce priveste ascensiunea unor grupuri de extrema stanga din Grecia, liderul UNPR este de parere ca acestea nu vor avea succes.

"Totusi, sa nu uitam ca Grecia este si stat NATO si nu cred ca un derapaj foarte complicat care ar pune in pericol un sistem de securitate in zona (...) ar fi agreabil pentru statele membre NATO", a precizat Cristian Diaconescu.

Acesta a mai adaugat ca familia Papandreou este "una din cele mai vechi si mai experimentate familii politice" din ultimii ani, iar premierul grec a avut in vedere toate consecintele in momentul in care a lansat ideea referendumului.

Guvernul din Grecia a aprobat in unanimitate referendumul privind acordul cu UE

Premierul elen, George Papandreou a propus, luni, ca tara sa organizeze un referendum pe tema acordului la care s-a ajuns la summitul european de saptamana trecuta, care ar salva Grecia de la faliment.

Initiativa a fost votata in Guvern, urmand ca catenii sa mearga la urne, pentru a arata daca sunt sau nu de acord cu masurile de austeritate impuse de UE.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Diaconescu, #Diaconescu Grecia austeritate, #referendum Grecia , #UNPR