Cristian Diaconescu: Puterea este dorita cu ferocitate. Puterea este scopul

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 08:48
2867 citiri
Cristian Diaconescu: Puterea este dorita cu ferocitate. Puterea este scopul

Puterea este dorita cu ferocitate si anumite iesiri publice sunt argumente in acest sens, a declarat, miercuri seara, presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, referindu-se la motiunea de cenzura depusa de Opozitie.

El a spus, la TVR Info, ca parlamentarii progresisti nu au o "directiva" pentru a vota la motiunea de cenzura si si-a exprimat indoiala ca motiunea de cenzura depusa de Opozitie va trece, iar guvernul Ungureanu va cadea.

"Unii vor vota, unii vor absenta, unii vor ramane in banci, veti vedea. Evident, fiecare dintre ei va fi liber sa o faca si sunt convins ca vor fi colegi care se vor ridica sa voteze, nu este niciun fel de problema", a adaugat Diaconescu.

Pe de alta parte, el s-a declarat nedumerit fata de "greselile" actualului guvern si a atras atentia ca in politica puterea se exercita pentru cetateni.

"Nu stiu ce a apucat sa greseasca acest guvern, nu stiu daca o conectare a unei argumentatii politice este binevenita in legatura cu un efort de privatizare sau in legatura cu aplicarea legii multiculturalismului. Nu stiu daca acest semnal este exact ceea ce isi doresc cei care il pun pe piata, dar stiu, pe de alta parte, ca puterea este dorita cu ferocitate si anumite iesiri publice sunt argumente in acest sens. Puterea este scopul, numai ca puterea nu se exercita pentru puterea in sine, din cate stiu eu in politica, ci se exercita pentru cetateni", a subliniat presedintele UNPR.

Intrebat despre varianta ca PDL sau, prin extensie, arcul guvernamental, sa se retraga in Opozitie oferindu-i presedintelui PSD, Victor Ponta, Cabinetul, liderul progresist a explicat ca in cazul in care motiunea ar trece si guvernul ar pica, ar cadea pe o majoriate "ad-hoc", nu pe o majoritate care ar putea fi conturata si solida pentru guvernare.

"Aceeasi majoritate ad-hoc ar trebui sa functioneze si la nominalizarea guvernului, noului guvern, ceea ce ma indoiesc ca se poate intampla si acest lucru este evident. Deci, putem avea sansa sa stam o perioada lunga de timp, cum s-a intamplat in Belgia, de exemplu, cu un guvern care-taker, un guvern care tinea loc de guvern perfect votat, dar nu stiu daca ne permitem si Romania isi poate permite asa ceva.

Eu insa nu cred ca se va intampla. Din cate am mai inteles, lucrurile vor fi in regula, dar, repet, nu stiu daca cu un guvern limitat sub aspectul competentelor noi ne putem permite intr-o perioada de criza economica, insa politicienii decid", a punctat Cristian Diaconescu

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...