Cristian Diaconescu: Sustinem Guvernul Ponta

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 12:01
2538 citiri
Cristian Diaconescu: Sustinem Guvernul Ponta

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat ca progresistii vor sa sustina guvernarea USL atata timp cat echipa lui Victor Ponta isi asuma unele proiecte de stanga ale UNPR.

"Deocamdata ne intereseaza cat se poate de serios stabilitatea Romaniei, faptul ca avem o serie de proiecte de stanga care trebuie puse in aplicare, sa vedem daca programul viitorului Guvern va cuprinde aceste proiecte. Este extrem de important acest lucru. Dupa aceea, discutam despre o decizie politica. Sa nu ne grabim. Intai sa vedem programul de guvernare, daca cuprinde masurile de stanga, daca asigura stabilitatea Romaniei, discutam despre pastrarea acordului cu FMI, despre ratificarea in Parlament a Pactului Fiscal, ori in absenta unor asemenea proiecte, stabilitatea Romaniei, consideram noi, este pusa in pericol", a declarat Diaconescu duminica.

El a precizat ca UNPR nu a negociat inca cu USL. "Sper ca acest lucru se va intampla, dar deocamdata nu avem nimic decis. Sper ca se poarta negocieri cu USL, vedem saptamana viitoare, deocamdata nu s-a purtat nicio negociere", a adaugat liderul progresist.

Diaconescu a declarat ca nu se discuta pe pastrarea sa la ministerul de Externe. "Nu, aici se discuta despre majoritati politice, despre asumarea unui program de guvernare, nu despre probleme personale", a punctat el.

Secretarul general al UNPR Neculai Ontanu a declarat sambata ca formatiunea sa nu a negociat ministere cu USL, dar a asigurat ca parlamentarii Uniunii isi vor da votul Guvernului Ponta.

"Urgenta numarul 1 este instalarea cat mai rapida a unui nou guvern care sa asigure stabilitatea Romaniei. Parlamentarii UNPR isi vor da votul pentru noul Guvern care trebuie sa se instaleze cat mai repede la treaba si sa nu avem nicio sincopa din acest punct de vedere. Mergem pentru a asigura stabilitatea Romaniei, este o prioritate pentru Romania instalarea cat mai rapida a unui nou Guvern, crearea unei noi majoritati parlamentare consistente, solide si vom sprijini acest lucru", a spus Ontanu.

Intrebat daca UNPR a negociat ministere, el a raspuns ca nu.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat vineri seara ca PSD si Victor Ponta au anuntat public sustinerea pentru proiectul "de capatai" al Uniunii, taxarea marilor averi, iar parlamentarii UNPR vor vota un Executiv al USL, condus de presedintele social-democrat, pentru asigurarea stabilitatii.

"Sunt convins ca toti colegii mei vor vota pentru stabilitatea acestei tari", a spus Oprea, intr-o scurta interventie telefonica la B1Tv.

Intrebat explicit daca declaratia sa inseamna ca UNPR va vota guvernul USL-Ponta, liderul UNPR a admis: "Cum sa nu, este foarte bine ce-ati spus".

In continuare, el a fost intrebat daca UNPR va pune conditii. "Da, bineinteles, stiti bine ca intotdeauna intre partide se negociaza, sunt lucruri firesti, tin de bucataria parlamentara. Vreau sa vorbesc doar strategic. Avem in primul rand PSD-ul si Victor Ponta, au anuntat clar ca sprijina proiectul UNPR de taxare a marilor averi, a facut-o chiar, in mod direct, o vor face si avem aceasta siguranta. Iar noi am anuntat strategic ca am militat de la inceputul acestui proiect (al infiintarii UNPR - n.r.) pentru stabilitatea Romaniei si facem acest lucru in continuare", a explicat Oprea.

El a refuzat insa sa spuna daca va cere functii executive pentru UNPR. "N-as vrea sa intru in amanunte. Eu vreau doar sa vorbesc strategic, inca o data", a insistat Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Guvern Ponta UNPR, #UNPR sustine Guvern Ponta , #UNPR