Cristian Diaconescu va candida la alegerile prezidentiale din partea UNPR

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 18:45
3006 citiri
Cristian Diaconescu va candida la alegerile prezidentiale din partea UNPR

Cristian Diaconescu a fost nominalizat de membrii UNPR drept candidatul independentilor la viitoarele alegeri prezidentiale din 2014. Anuntul a fost facut de presedintele executiv al formatiunii, Gabriel Oprea.

"In legatura cu candidatura domnului Cristian Diaconescu, in orice activitate de partid un astfel de proiect se dezbate in fiecare organizatie judeteana. Tuturor organizatiilor la care participam in aceasta perioada de alegeri noi le propunem acest proiect politic. Dar, la inceputul lunii noiembrie, la Palatul Parlamentului, avem intalnire si vom vota aceasta propunere a noastra. (...) Consideram ca domnul presedinte Diaconescu are expertiza profesionala si profilul moral sa candideze pentru o astfel de functie si sa si castige", a declarat Gabriel Oprea, intr-o conferinta de presa, la finalul conferintei judetene a UNPR Constanta.

Peste 300 de membri ai UNPR Constanta au participat la conferinta judeteana a partidului in cadrul careia a fost ales presedinte, cu unanimitate de voturi, colonelul in rezerva George Lipoveanu (53 de ani), fost comandant al unei unitati de scafandri, in prezent om de afaceri ce administreaza trei societati comerciale.

Referitor la noul lider al UNPR Constanta, Gabriel Oprea a anuntat ca acesta este candidatul formatiunii politice la Primaria Mangalia la alegerile locale din 2012.

Potrivit lui Gabriel Oprea, UNPR va nominaliza candidati pentru alegerile locale doar acolo unde acestia au sanse reale de castig.

Oprea a anuntat inca din luna septembrie ca Diaconescu este favorit pentru a deveni candidatul oficial al formatiunii la Presedintia Romaniei. Liderul partidului spunea atunci ca va face propunerea, in mod oficial, in timpul unei sedinte nationale a UNPR care va avea loc in luna octombrie, la Palatul Parlamentului.

"Am facut o dezbatere interna in partid. In octombrie, la sedinta nationala care va avea loc la Palatul Parlamentului, o sa facem aceasta propunere oficiala partidului. Cert este favorit", declara presedintele UNPR luna trecuta.

Citeste si:
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, solicită PNL şi PSD să propună "rapid" un program de guvernare şi o echipă cu care să vină în Parlament, precizând că nu s-a cerut sprijinul partidului...
Sursa: AGERPRES