Diaconescu, despre anticipate: Nicio varianta nu poate fi eliminata

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 22:05
1353 citiri
Diaconescu, despre anticipate: Nicio varianta nu poate fi eliminata

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca alegerile anticipate pot reprezenta una din variantele de luat in calcul, in functie de "cum evolueaza lucrurile".

"Vad ca se prefigureaza o dezbatere cu o retorica aproape previzibila si repet, atata vreme cat nu avem prefigurata o decizie corespunzatoare, probabil ca sesiunea extraordinara va ramane o confruntare de opinii si pozitii care sunt deja cunoscute", a declarat Diaconescu referitor la finalitatea sesiunii parlamentare extraordinare din 23 ianuarie initiata de Opozitie.

Intrebat daca Guvernul este de acord sa discute cu USL despre varianta organizarii alegerilor anticipate, Cristian Diaconescu a spus: "Este in regula, niciun fel de varianta care se vehiculeaza pe piata nu poate sa fie eliminata de la discutii. Evident, se poate discuta orice. Sa vedem cum evolueaza lucrurile".

"Deocamdata, din punctul meu de vedere, in acest moment trebuie gasita acea varianta inteleapta care sa asigure stabilitatea Romaniei, acest lucru insemnand acceptarea unui moment in care se afla Romania in aceasta perioada si clarificarea pozitiilor tuturor partilor legat de ce se doreste mai departe. Nu putem discuta strict pe un anume demers politic, cei care nu sunt la putere incercand sa sugereze ca daca acel demers politic se intampla, ceea ce oamenii doresc din strada, se va realiza. Deci nu e normal ca dialogul sa se opreasca aici. Dialogul trebuie mers cu el pana la capat.

'Iata care sunt capacitatile noastre politice de a implementa in Romania alte solutii, iata care sunt capacitatile noastre politice de a promova masurile de a aduce la liman societatea romaneasca'. Eu asa vad dialogul. Simpla rezumare la o retorica politica, sa se plece sau sa nu se plece, sa se organizeze sau sa nu se organizeze alegeri, nu raspunde intrebarii pietei, nu raspunde, repet, nu e final, e doar o forma de atitudine politica si ma preocupa faptul ca nu se promoveaza si o serie de solutii", a explicat Diaconescu.

Presedintele PDL Emil Boc a afirmat sambata ca alegerile se vor tine in mod sigur in 2012, dar este de discutat oportunitatea organizarii lor "cu doua luni mai repede decat ar fi programate".

"In 2012 avem alegeri, sa avem incredere in ceea ce vor crede romanii ca e mai bine pentru Romania si sa le asteptam votul si modul lor de exprimare in alegeri care, repet, in 2012 vor avea loc. Discutam daca e mai bine sa se faca cu doua luni mai repede decat ar fi programate, daca se declanseaza mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat si Parlamentul luni va intoarce pe toate fatele aceasta situatie politica din Romania", a spus el.

Citeste si:
Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”
Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”
Senatoarea PNL Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, le răspunde într-o postare de pe pagina sa de Facebook celor care critică PNL pentru asocierea cu PSD și celor care sunt îngrijorați de...
Sondaj CURS: Klaus Iohannis, considerat principalul vinovat pentru criza politică
Sondaj CURS: Klaus Iohannis, considerat principalul vinovat pentru criza politică
Conducerea PSD a prezentat luni, 22 noiembrie, într-o ședință internă, un sondaj Curs din care reiese că social-democrații s-ar bucura de o intenție de vot de 38%. Datele analizei mai...