Ivan: E rusinos ca Diaconescu nu stie ca in PE liberalii colaboreaza cu socialistii

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 20:22
1254 citiri
Ivan: E rusinos ca Diaconescu nu stie ca in PE liberalii colaboreaza cu socialistii

Eurodeputatul PSD Catalin Ivan sustine ca este "rusinos" ca liderul onorific al UNPR, Cristian Diaconescu, nu stie ca in Parlamentul European este un lucru frecvent ca liberalii sa colaboreze cu socialistii.

"Este neasteptat ca un om care se lauda cu experienta sa politica si diplomatica, precum si cu studiile sale, sa nu stie modul in care functioneaza Parlamentul European si modul in care colaboreaza familiile politice europene", a declarat Catalin Ivan, raspunzandu-i astfel lui Diaconescu, care sustine ca in PE exista o precupare in urma formarii aliantei USL.

"Care mai este diferenta intre Cristian Diaconescu si Traian Igas, care si-a luat bacalaureatul la 24 de ani, daca nu stie cum voteaza liberalii si socialistii in Parlamentul European? Este ignoranta sau rea-vointa in aceste declaratii? Si, daca este vorba de ingoranta, cum ne-a reprezentat pana acum Cristian Diaconescu in functia de ministru de externe?", se intreaba pesedistul Ivan, intr-un comunicat de presa.

Europarlamentarul PSD mai sustine ca Diaconescu se afla intr-o grava eroare, atunci cand sustine ca, la nivelul Parlamentului European, un vot comun al liberalilor si socialistilor ar fi o premiera istorica.

"Este destul de rusinos ca domnul Cristian Diaconescu, prin asemenea declaratii, demonstreaza ca nu cunoaste realitatea europeana, lucru extrem de grav pentru cineva care vrea sa-i ia locul domnului Baconschi si sa redevina ministru de Externe", a mai afirmat Catalin Ivan, adaugand ca ii recomanda liderului onorific al UNPR sa consulte cel mai recent studiu VoteWatch.eu, care prezinta o situatie detaliata a modului in care au colaborat marile grupuri politice din PE, din 2009 pana in prezent.

Aici se vede clar modul in care, in Parlamentul European, e respectat dialogul intre familiile politice si cum, pentru proiecte de interes public, se trece peste distinctiile ideologice, mai transmite social-democratul.

"Domnul Diaconescu a ajuns sa gandeasca doar in paradigma lui Traian Basescu, o paradigma a dezbinarii si a lipsei de dialog politic, fara sa stie ca, de exemplu, la nivelul PE, se constata o tendinta de crestere a coeziunii dintre marile formatiuni politice, trecandu-se de multe ori peste liniile partidelor nationale. In plus, din 2009 si pana in prezent, cea mai frecvent intalnita coalitie de vot a fost intre S&D (social-democratii) si ALDE (liberalii), impotriva PPE", a mai aratat Ivan.

Dar Ivan nu-si opreste aici atacurile catre Diaconescu.

"Domnul Diaconescu este ultima persoana in masura sa ne dea lectii de doctrina politica, nu doar pentru ca in PSD este vazut ca un tradator, dar mai ales pentru ca este lider onorific al unui partid-butaforie, care si-a trecut in statut faptul ca se poate renunta la propriile convingeri in scopul sustinerii guvernarii", a conchis el.

Cristian Diaconescu a declarat, sambata, ca noua alianta politica USL a generat "preocupare" la nivelul Parlamentului European.

"Sa ne asteptam ca reprezentantii PNL sa voteze alaturi de socialisti? Ar fi o premiera istorica in Parlamentul European", a mai adaugat presedintele de onoare al UNPR.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...