Exclusiv: Gatu, despre nationala feminina, Basescu si Campionatul Mondial

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 16:14
4060 citiri
Exclusiv: Gatu, despre nationala feminina, Basescu si Campionatul Mondial

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a vorbit, luni, pentru Ziare.com, despre performanta nationalei feminine a Romaniei la Campionatul European din Danemarca si Norvegia.

Gatu parea luni, cand l-am contactat, un om fericit, dar si obosit. Recunoscuta teama fata de zborul cu avionul l-a facut sa faca drumul spre tara cu masina, in 3 reprize, pe traseul Henning - Nurnberg - Beius - Bucuresti.

Felicitari pentru prima medalie europeana obtinuta de handbalul feminin.

Multumesc, le voi transmite fetelor, pentru ca ele s-au aflat pe teren. Este, intr-adevar, prima medalie la Europene, o medalie care, in acest moment, pare chiar mai importanta decat argintul mondial din 2005.

A contat faptul ca, cel putin la nivel declarativ, nu ati fixat niciun obiectiv inaintea Europenelor?

Bine zis declarativ, pentru ca duminica am recunoscut in fata presei ca am discutat cu fetele inainte de turneul final si ne-am impus ca obiectiv o medalie. Dar, inca o data, ma felicit ca nu am anuntat niciun obiectiv oficial, pentru ca presa ar fi pus o presiune suplimentara pe umerii fetelor.

"Presedintele Basescu ne-a sunat de 3-4 ori"

Este adevarat ca fetele nu doresc sa fie premiate de presedintele Basescu?

Tot ce a aparut in presa reprezinta simple speculatii. Nu este nimic adevarat. Presedintele Basescu ne-a sunat pe perioada turneului, de trei-patru ori, ca sa ne felicite, dar si sa ne imbarbateze, asa cum a facut-o dupa infrangerile cu Danemarca si Suedia. Iar treaba cu refuzul lor de a fi primite in salonul oficial la revenirea in tara mi se pare de bun simt. Au zis ca nu au cucerit aurul ca sa primeasca un astfel de tratament. Poate la urmatorul turneu final...

Dar o premiere va exista?

Cu siguranta, insa nu acum. Le-am transmis fetelor sa-si faca Sarbatorile in familie, sa incerce sa scape de toata incarcatura acumulata pe parcursul turneului final. Va veni, cu siguranta, si momentul premierii. Va trebui sa discutam cuantumul acestor premii, dar, va asigur, nu se grabeste nimeni. Lasati-ne sa savuram inca aceasta medalie.

Se putea mai mult?

Nu stiu. Poate. Nu cautam acum scuze si nici explicatii. Bronzul este o mare performanta si nu trebuie facuta o tragedie din ratarea finalei mari. Danemarca, tara-gazda, a ramas fara medalie, iar Germania a plecat acasa inca dupa faza grupelor. Credeti ca le-a pus cineva la zid in tarile lor? Va garantez ca nu.

Exemplu pentru baieti

De-abia incheiata aventura fetelor, va pregatiti de Mondialul baietilor.

Da, am vorbit deja cu Vasile (n.r. - Stanga, selectionerul nationalei masculine) si m-a pus la curent cu evolutia baietilor in meciurile cu Polonia. Sa nu uitam ca au jucat cu vicecampioana mondiala din 2005. Pregatirile merg bine si sper sa fim in varf de forma luna viitoare, in Suedia.

Nationala masculina are un obiectiv sau scapa si ea de acesta presiune suplimentara?

Aici lucrurile sunt clare. Si noi, dar si baietii isi doresc calificarea in grupa principala. Pentru asta va trebui sa batem Danemarca, Croatia sau Serbia, cele 3 mari forte din grupa noastra. Teoretic, Australia si Algeria ne sunt mai la indemana, dar asta nu inseamna ca nu ne vor pune probleme.

Nationala masculina de handbal a Romaniei va participa, incepand cu 13 ianuarie, la Campionatul Mondial din Suedia.

Handbalul n-are vacanta. Baietii se pregatesc de Mondiale

Romania a castigat, duminica, medalia de bronz la Campionatul European de handbal feminin, dupa ce-a invins-o in finala mica pe Danemarca, scor 16-15.

Romania a castigat medalia de bronz la Campionatul European de handbal

Este prima medalie obtinuta de "tricolore" la un Campionat European.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Cristian Gatu, #handbal feminin Romania, #bronz nationala handbal Romania, #nationala masculina baieti Romania , #stiri Cristian Gatu