Cristian Ghinea, despre protestul AUR de la Parlament: „Miroase a deep state. În 2024 ni se va cere să salvăm patria votând un general patriot și serios la Președinție”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 07:25
5135 citiri
Cristian Ghinea, despre protestul AUR de la Parlament: „Miroase a deep state. În 2024 ni se va cere să salvăm patria votând un general patriot și serios la Președinție”
Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea FOTO Facebook/Cristian Ghinea

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, sugerează, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că protestul AUR de la Parlament „miroase a deep state” (statul paralel) și că se pregătește un scenariu în care actualul premier Nicolae Ciucă va candida împotriva liderului AUR.

„Câteva sute de extremiști iau cu asalt Parlamentul și trec ca prin brânză peste gardul care marchează zona de securitate clasa I. Tot cerem de câțiva ani să se renunțe la acel gard și să se facă parc acolo. Se opun toate serviciile și armata, zici că acolo e buncăr nuclear, stil Kremlin așa”, scrie Ghinea, pe Facebook.

„Câteva sute de extremiști iau cu asalt Parlamentul și trec ca prin brânză peste gardul care marchează zona de securitate clasa I. Tot cerem de câțiva ani să se renunțe la acel gard și să se facă parc acolo. Se opun toate serviciile și armata, zici că acolo e buncăr nuclear, stil Kremlin așa. Evident, perimetrul defensiv cu gardul atât de lung este prea mare pentru a fi realist de păzit. Ceea ce s-a demonstrat, au sărit imediat peste el. Cine vrea sare, la fel au făcut ciobanii în 2016, la un protest al lor. Evident, gardul ăla e de formă oricum dacă nu pui jandarmii să îl apere. Tot evident, dacă e să fie apărată pe bune, clădirea tot la ușile de intrare poate fi apărată, ca astăzi. Dar, hey, dacă vrei să faci parc acolo nu se poate, serviciile și armata preferă câteva hectare de boscheți în centrul capitalei, din motive de ”securitate””, a mai scris fostul ministru.

Fostul ministru mai spune că „jandarmii care sunt vigilenți până la brutalitate când protestează partea liberală a societății s-au blegit când protestează partea de extremă dreapta”.

„Cam ca la 10 august când au bătut oamenii adunați la început și s-au blegit când i-au luat galeriile la pietre. Miroase a deep state care ne arată o pisică. Am așa un sentiment că în 2024 ni se va cere să salvăm patria votând un om de treabă, un general patriot și serios la Președinție, să nu cumva să ajungă Vadim ăsta micu președinte”, a mai scris Ghinea.

Cu o zi înainte Cristian Ghinea scrisese despre ”frăția securiștilor”, arătând că proiectul bugetului pe 2022 prevede o creștere de 40% la serviciile secrete și o scădere cu 19% la bugetul Procuraturii.

#Cristian Ghinea, #protest, #aur, #Parlament, #statul paralel , #stiri Cristian Ghinea