Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Care sunt prioritatile noului ministru al Fondurilor Europene

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 19:59
2926 citiri
Care sunt prioritatile noului ministru al Fondurilor Europene
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene, a facut publice, miercuri seara, prioritatile mandatului sau.

Intr-un comunicat al ministerului transmis pe Facebook de Cristian Ghinea, se arata ca prioritatile pe care le va urmari se axeaza pe doua directii principale: rezolvarea problemelor urgente, ceea ce este esential pe termen scurt, si eficientizarea unor proceduri, cu impact pe termen mediu si lung.

In comunicatul oficial se precizeaza ca problemele urgente pe care se va concentra activitatea ministerului se refera la inchiderea in conditii optime a Programelor operationale 2007-2013 si lansarea in cel mai scurt timp a apelurilor pe noua perioada de programare 2014-2020.

Noul ministru al Fondurilor Europene a depus juramantul. Iohannis: Nu exista circ intre palate

Eficientizarea unor proceduri in abordarea si gestionarea fondurilor europene, vizata de noul ministrul, va include mai multi pasi, primul fiind introducerea costurilor simplificate.

"Voi aplica principiul debirocratizarii si simplificarii procedurilor si in domeniul fondurilor europene, principiu pe care l-am abordat prin initiativele demarate la Cancelaria Prim-Ministrului. Vom introduce costuri simplificate pentru un numar cat mai mare de cheltuieli, astfel incat statul sa nu mai consume resurse pentru a controla hartii, ci sa se concentreze pe urmarirea impactului proiectelor.

Fondurile europene sunt o sansa de modernizare pentru Romania si acest minister trebuie sa se concentreze pe modernizare, pe ce lasam in urma, nu pe verificatul de hartii. Propunem un parteneriat societatii si beneficiarilor: sa dezvoltam impreuna Romania. Sunt constient de intarzierile acumulate, promit oamenilor predictibilitate: vom discuta impreuna un calendar realist al lansarilor de ghiduri si ne vom tine de acel calendar", a declarat Cristian Ghinea.

Aceasta ar fi o metoda prin care beneficiarii sa raporteze doar impactul proiectelor. Surse din Guvern au declarat pentru Ziare.com ca au fost deja discutii cu Comisia Europeana pentru acest nou sistem si se va trece cat mai rapid la el, astfel incat sa nu se mai depuna foarte multe documente in procesul propriu-zis.

Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

Ministrul a mai transmis in comunicat ca in perioada urmatoare va pune bazele unui mecanism de transparenta si monitorizare prin care societatea civila si mediul academic sa urmareasca fiecare proiect de dimensiune mare implementat de institutiile publice.

Cristian Ghinea a depus juramantul, miercuri seara, in functia de ministru al Fondurilor Europene, intr-o ceremonie organizata la Cotroceni in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a membrilor Guvernului Ciolos.

Acesta a fost desemnat ministru al Fondurilor Europene dupa ce Aura Raducu si-a dat demisia.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#prioritati ministru Fonduri Europene, #mandat ministru Fonduri Europene, #ministru Fonduri Europene Ghinea , #ministru Fonduri Europene