Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 13:20
8389 citiri
Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat miercuri numirea lui Cristian Ghinea in functia de ministru al Fondurilor Europene iar ceremonia de depunere a juramantului va avea loc in aceasta dupa-amiaza.

Insa cine este noul membru al Cabinetului Ciolos?

Cristian Ghinea este licentiat al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si a absolvit un master la London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiza se numara structura institutionala a UE, democratizarea, studiile media, transparenta decizionala.

Ghinea are si o activitate de jurnalist si publicist. El a avut o rubrica politica saptamanala in revista Dilema Veche, dar si-a incetat colaborarea din toamna trecuta, odata cu acceptarea functiei de consilier pentru afaceri europene in Guvernul Ciolos. De asemenea, el a avut rubrici saptamanale in Cotidianul si Romania libera si a publicat pe Contributors.ro.

E oficial: Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene - Iohannis a semnat decretul

In 2012, Cristian Ghinea a publicat cartea "Eu votez DNA! De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie", dar a fost si co-autor al mai multor lucrari alaturi de Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ionita, Cristian Patrasconiu.

Pana in noiembrie 2015, cand a acceptat sa fie consilier al prim-ministrului Dacian Ciolos, Cristian Ghinea a fost membru in consiliul director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).

Episodul "Macovei"

Cristian Ghinea a intrat in atentia presei in 2014, cand a realizat un clip de sustinere in care o pupa cu foc pe Monica Macovei, la acea vreme candidata la alegerile prezidentiale. "Vreau sa ma vada mama ca m-am pupat cu Monica Macovei", spunea Ghinea in videoclipul de sustinere.

Pe 26 aprilie 2016, Cristian Ghinea a fost propus de premierul Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Fondurilor Europene, decretul fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis.

Ghinea o inlocuieste pe Aura Raducu, al doilea ministru al Cabinetului tehnocrat care a demisionat, la solicitarea sefului Executivului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Ghinea studii, #Cristian Ghinea pregatire, #Cristian Ghinea CV, #Cristian Ghinea ministru Fonduri Europene , #ministru Fonduri Europene