Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 13:20
7753 citiri
Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat miercuri numirea lui Cristian Ghinea in functia de ministru al Fondurilor Europene iar ceremonia de depunere a juramantului va avea loc in aceasta dupa-amiaza.

Insa cine este noul membru al Cabinetului Ciolos?

Cristian Ghinea este licentiat al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si a absolvit un master la London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiza se numara structura institutionala a UE, democratizarea, studiile media, transparenta decizionala.

Ghinea are si o activitate de jurnalist si publicist. El a avut o rubrica politica saptamanala in revista Dilema Veche, dar si-a incetat colaborarea din toamna trecuta, odata cu acceptarea functiei de consilier pentru afaceri europene in Guvernul Ciolos. De asemenea, el a avut rubrici saptamanale in Cotidianul si Romania libera si a publicat pe Contributors.ro.

E oficial: Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene - Iohannis a semnat decretul

In 2012, Cristian Ghinea a publicat cartea "Eu votez DNA! De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie", dar a fost si co-autor al mai multor lucrari alaturi de Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ionita, Cristian Patrasconiu.

Pana in noiembrie 2015, cand a acceptat sa fie consilier al prim-ministrului Dacian Ciolos, Cristian Ghinea a fost membru in consiliul director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).

Episodul "Macovei"

Cristian Ghinea a intrat in atentia presei in 2014, cand a realizat un clip de sustinere in care o pupa cu foc pe Monica Macovei, la acea vreme candidata la alegerile prezidentiale. "Vreau sa ma vada mama ca m-am pupat cu Monica Macovei", spunea Ghinea in videoclipul de sustinere.

Pe 26 aprilie 2016, Cristian Ghinea a fost propus de premierul Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Fondurilor Europene, decretul fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis.

Ghinea o inlocuieste pe Aura Raducu, al doilea ministru al Cabinetului tehnocrat care a demisionat, la solicitarea sefului Executivului.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...