Ghinea: Pierdem fonduri de un miliard de euro. OLAF e la Bucuresti UPDATE Ce spune MFE

Sambata, 31 Martie 2018, ora 11:55
12629 citiri
Ghinea: Pierdem fonduri de un miliard de euro. OLAF e la Bucuresti UPDATE Ce spune MFE
Foto: Hepta.ro

Fostul ministru al fondurilor europene in Guvernul Ciolos, Cristian Ghinea, sustine ca Romania va pierde aproape un miliard de euro din fondurile alocate, pentru ca banii nu au fost cheltuiti la timp, iar Viorica Dancila se pregateste sa dea vina pe Rovana Plumb pentru aceasta situatie.

"Anul acesta, din cauza incompetentei in forma continuata a ministrilor PSD, Romania va pierde aproape un miliard de euro din fondurile europene alocate, prin procedura de decommitment. Adica UE ne va lua banii de proiecte pe care n-am fost in stare sa-i cheltuim in patru ani. Si acesta este doar inceputul dezastrului.

Sunt semnale clare dinspre Bruxelles ca ni se vor suspenda in curand cateva Programe Operationale. Alte sute de milioane. Am avertizat asupra acestui lucru la inceputul anului, in raportul meu privind situatia fondurilor europene in 2017 sub conducerea PSD", avertizeaza Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

"Viorica Dancila e nervoasa pentru ca toate astea i se vor sparge ei in cap si ar vrea sa scape de Rovana Plumb. Cele doua preferate ale lui Dragnea sunt la cutite si se pregatesc sa dea vina una pe alta. As zice sa luam popcorn pentru ca va fi spectaculos, dar adevarul este ca ratam sansa de dezvoltare cu bani europeni. Pacat!", transmite deputatul USR.

Acesta mai sustine ca o echipa a oficiului european antifrauda, OLAF, se afla chiar acum la Ministerul Finantelor Publice.

"La MFE lumea e agitata zilele acestea de cu totul altceva - o vizita a inspectorilor Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) ", a precizat Ghinea.

UPDATE: Sambata la pranz, Ministerul Fondurilor Europene a dezmintit categoric prezenta OLAF la Bucuresti.

"Cu privire la informatiile aparute in spatiul public referitoare la un presupus control al inspectorilor OLAF in institutia noastra, Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca nicio delegatie a Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) nu s-a aflat recent si nu se afla in MFE pentru controale. Orice misiune a institutiilor europene in Romania este intotdeauna comunicata public de MFE, in acord cu principiul transparentei", se arata intr-un comunicat de presa.

V.D.

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#OLAF Bucuresti, #fonduri europene pierdute PSD , #ministru Fonduri Europene
Comentarii