Ministrul Ghinea reactioneaza, dupa ce Ponta l-a numit idiot: E o decizie luata in guvernarea sa

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 10:29
12484 citiri
Ministrul Ghinea reactioneaza, dupa ce Ponta l-a numit idiot: E o decizie luata in guvernarea sa

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ii raspunde lui Victor Ponta, dupa ce acesta l-a catalogat drept "idiot" si l-a atacat public pe un proiect IT lasat anterior la Guvern.

Potrivit ministrului Fondului Europene, este vorba de un proiect IT care a fost lansat chiar in perioada in care Victor Ponta se afla la Palatul Victoria.

" (...) Ma face domnul Ponta idiot pentru ca am facut urmatoarea afirmatie. 'S-a luat o decizie la Ministerul Fondurilor de a se face un sistem informatic care sa controleze complete fondurile europene, sa nu se mai piarda dosare de evaluare cum se intampla acum, tocmai ca sa nu vezi ce s-a facut'.

La Comisie (din Camera Deputatilor - n. red.) am facut urmatoarea afirmatie: 'S-a luat decizia de a se face cu resurse interne plus STS, adica institutii ale statului, pentru ca exista frica de licitatii trucate de catre domnul Sebastian Ghita'. Domnul Ponta a sarit pe mine sa spuna 'Ghinea a decis asta'", a declarat Ghinea intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Ghinea a explicat ca proiectul a fost lansat chiar in perioada in care Victor Ponta se afla la Palatul Victoria.

Luni, Cristian Ghinea a fost audiat la Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, unde a fost prezent, desi nu avea dreptul, si Sebastian Ghita. Apoi, a dezvaluit ca Sebastian Ghita il ameninta si ii spune "fel de fel de chestiuni", iar Ana Birchall (PSD), sefa Comisiei pentru Afaceri Europene, l-ar fi amenintat prin SMS ca "o sa-i arate ea lui".

Ulterior, Victor Ponta l-a atacat dur pe Ghinea, intr-un mesaj postat pe Facebook.

"Deci nu facem sisteme informatice (pierzand miliarde de euro bani europeni) de frica sa nu fraudeze licitatiile firmele de IT?!?! (...) Amice, esti idiot?", a notata social-democratul.

Citeste si:
Liderul AUR Claudiu Târziu și-a dat jos masca la audierile miniștrilor USR și "a uitat" s-o pună la loc. În sală sunt 30 de persoane
Liderul AUR Claudiu Târziu și-a dat jos masca la audierile miniștrilor USR și "a uitat" s-o pună la loc. În sală sunt 30 de persoane
Copreședintele AUR Claudiu Târziu a mers marți, 19 octombrie, fără mască în Comisia pentru Politică Externă din parlament, acolo unde se desfășoară audierea lui Dan Barna, propunerea...
Președintele și autobuzul
Președintele și autobuzul
Prin depunerea listei cabinetului Cioloș și a programului de guvernare, luni, în Parlament, USR a propus, așa cum anunțase deja, varianta cu cele mai puține șanse de reușită: un guvern...
Sursa: Ziare.com