Ministrul Ghinea trimite Corpul de Control la firmele lui Ghita (Documente)

Luni, 27 Iunie 2016, ora 21:34
7448 citiri
Ministrul Ghinea trimite Corpul de Control la firmele lui Ghita (Documente)
Foto: Hepta.ro

Ministrul Cristian Ghinea a cerut Corpului de control sa verifice ce contracte pe fonduri europene au firmele despre care DNA afirma ca deputatul Sebastian Ghita "le controleaza prin interpusi", daca au existat fraude si de ce nu s-a incercat recuperarea banilor platiti pana acum de stat.

"DNA Ploiesti are o ancheta legata de firmele pe care domnul Ghita le controleaza prin interpusi.

Eu am luat aceste firme pe care DNA afirma ca domnul Ghita le controleaza si am cerut Corpului de control sa se uite in baza de date a Sistemului Unic de Management al Informatiei pentru Instrumentele Structurale (SMIS) cu fonduri europene sa vedem ce contracte au avut", a declarat Ghinea, luni, dupa audierile din Comisia pentru afaceri europene din Parlament.

Ghinea vrea sa afle si de ce nu s-a incercat pana acum recuperarea sumelor platite de stat, de ce "in asa de putine cazuri s-a mers impotriva acestor firme pentru a recupera banii, pentru ca vorbim despre contracte fraudate, in care statul roman pierde si se aplica corectii financiare".

El a precizat ca exista o actiune de recuperare "doar pentru vreo 7 milioane de lei".

"Deci acesti bani au fost deja platiti de la buget si nu ii putem cere Comisiei Europene", a explicat ministrul.

Dupa ce va afla de ce Ministerul Fondurilor Europene nu s-a indreptat impotriva acestor firme pana acum pentru a recupera banii, Ghinea va sesiza DNA, daca este cazul.

Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Saptamana trecuta, Cristian Ghinea a publicat o scrisoare deschisa trimisa lui Victor Ponta, in care il acuza de dezastrul fondurilor europene si in care l-a vizat si pe Ghita: "Ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente si scumpe, dar mai ales incapabile sa comunice unele cu altele. Intreband cum s-a ajuns la asta, functionarii dau din umeri si soptesc: 'Ghita' (Sebastian Ghita, apropiat al lui Ponta - n.red.) ".

In replica, deputatul Sebastian Ghita a lansat un atac dur la adresa lui Ghinea.

"Cristian Ghinea nu intelege nimic din ceea ce inseamna mecanismul absorbtiei fondurilor europene. (...) Un necunoscator al institutiilor statului roman si un nepregatit. E imposibil sa fii un bun ministru daca tu nu cunosti mecanismele nationale si pe cele din UE", a replicat Ghita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cristian Ghinea control firme Ghita, #control firme controlate Sebastian Ghita , #ministru Fonduri Europene