Un fost secretar de stat il da in judecata pe ministrul Ghinea: Incompetenta dumneavoastra ucide!

Luni, 22 August 2016, ora 14:36
6941 citiri
Un fost secretar de stat il da in judecata pe ministrul Ghinea: Incompetenta dumneavoastra ucide!
Foto: Digi 24 TV

Fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Adrian Dobre (PSD), acuzat de Cristian Ghinea ca "era pus pe vanturat bani" si incerca sa introduca cheltuieli nejustificate intr-un proiect european, spune ca il va da in judecata pe ministrul Fondurilor Europene.

Dobre il acuza pe Cristian Ghinea ca "minte odios" si ca este "limitat intelectual".

"Pentru a-si ascunde nevolnicia, incompetenta si limitarea intelectuala, domnul Ghinea, plimbator de hartii si expert in pupatul poalei doamnei Macovei (anterior functiei de ministru), ma acuza intr-o postare scrisa pe o retea de socializare ca as fi propus pentru proiectul national 'Schema de Garantii pentru Tineri'" cheltuieli nejustificate, lasand sa se subinteleaga in spatiul public ca as fi avut vreun interes patrimonial din desfasurarea acestui proiect', spune Dobre, intr-un comunicat de presa.

Fostul secretar de stat in Ministerul Muncii respinge acuzatiile lui Ghinea ca fiind "total neadevarate", pentru ca "nu s-a abordat niciodata problema bugetului" in discutiile de la minister, ci doar conceptul de proiect. Acest proiect nu a prevazut niciodata ca tinerii sa primeasca altceva in afara de "indrumare si consiliere profesionala si pachet de masuri active", mai spune social-democratul.

Dobre ii acuza pe ministrii lui Dacian Ciolos ca ar fi dorit sa vina si cu beneficii materiale, insa nu da explicatii in afara faptului ca el le-ar fi respins.

Fostul secretar de stat spune si ca Executivul a blocat conceptul final al proiectului, astfel incat acesta nu a ajuns in faza de bugetare. Un alt argument adus de social-democrat este ca ANOFM avea atributii in cazul acestui proiect, nu Ministerul Muncii, unde lucra el.

In final, Adrian Dobre ii cere demisia lui Cristian Ghinea si anunta ca il va actiona in instanta.

"Cat despre minciuna si calomnie, in spiritul transparentei totale, a deplinei responsabilitati si pentru a arata opiniei publice din Romania importanta acestui proiect pierdut, dar si faptul ca nu este nimic de ascuns, va solicit, domnule Ghinea, sa explicati afirmatiile dvs mincinoase in instanta, in fata judecatorilor! Minciuna si calomnia le veti plati in instanta, domnule Ghinea. Dar incompetenta dumneavoastra ucide! Ucide speranta si dreptul romanilor la o viata mai buna. Asta cum o veti plati?", scrie el.

Un milion de ceasuri pentru reducerea somajului

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a povestit o serie de episoade care l-au avut in centru pe fostul secretar de stat PSD Adrian Marius Dobre, care lucrase la o strategie pentru tinerii someri si ceruse 46 de milioane de euro pentru un proiect, peste un sfert din bani urmand a fi alocati pentru benzina, sepci, ceasuri si stickuri de memorie la pret supraevaluat.

"Stiti cum rezolva dl Dobre problema cu somajul tinerilor? Din cele 46 milioane de euro, dadea 12 milioane pentru benzina. Alte cateva milioane pentru inchiriat masini. Dadea 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la pret supraevaluat. Dadea (tinerilor, cred) 400.000 de sepci si 977.000 de ceasuri. Cititi bine: aproape un milion de ceasuri. Omul era pus pe vanturat bani", explica Cristian Ghinea.

"Episodul Dobre - NEETs m-a socat. Pur si simplu nu imi imaginam de ce nu se intampla ceva atat de simplu. De ce am pierdut ani si zeci de milioane de euro pe aproape nimic pentru tineri. In logica mea, nu avea niciun sens. Am priceput abia dupa ce a fost demis, cand in fine am putut sa vad bugetul proiectului pe care il gandise", spune Ghinea.

Ministrul precizeaza ca, in opinia sa, Dobre "a fost demis discret", pentru ca Executivul a preferat sa "curete sistemul in liniste".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dobre judecata Ghinea, #Ghinea somaj tineri , #ministru Fonduri Europene
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Ghinea e vinovat ca a taiat din banii pentru pusculita de partid a