Motiunea simpla a PSD impotriva ministrului Ghinea, votata astazi

Marti, 15 Iunie 2021, ora 07:10
2040 citiri
Motiunea simpla a PSD impotriva ministrului Ghinea, votata astazi

Votul asupra motiunii simple initiata de PSD impotriva ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va fi exprimat marti de plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii au dezbatut luni motiunea intitulata "Cristian Ghinea - de la zero la abis", semnata de 82 de deputati PSD.

PSD a sustinut in motiune ca se impune demiterea urgenta a ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru ca acesta a dat dovada de "diletantism managerial", iar Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) este "un dezastru" si "distruge Romania pentru urmatorii cinci ani".

"Ce blestem pe aceasta tara ca tocmai cel care a ingropat fondurile europene in 2016 sa aiba in pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care sa le faca praf! Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane inseamna pierderi imense din fondurile europene si scufundarea in abisul austeritatii. Absorbtia curenta este la pamant, Planul National de Redresare si Rezilienta este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021 - 2027 nu exista nici pe hartie. In fiecare zi, Romania pierde bani multi din cauza incompetentei ministrului Ghinea", sustine PSD.

Ministrul Cristian Ghinea a afirmat ca textul motiunii este un "banc prost", sustinand ca sunt "cinci mari minciuni" in document care se pot verifica usor din informatii publice.

"Am citit textul motiunii. Este un banc prost. Am tot spus la dezbaterile din comisiile de afaceri europene ca ar fi bine sa discutam pe bune, serios, asezat despre fondurile europene. Vad si azi aici ca nu am cu cine. Domnule Ciolacu, sa nu publicati pe Facebook textul motiunii ca va suspenda contul pentru fake news. Sunt cinci mari minciuni in aceasta motiune pe care oricine le putea verifica usor din informatii publice. Trebuie doar sa cititi", a declarat ministrul.

In opinia lui Cristian Ghinea, sunt opt motive pentru care "PSD fuge de PNRR ca dracu de tamaie", mentionand, printre altele, examenul national pentru toti functionarii publici pe baza meritocratica, reformarea companiilor de stat, taierea accesului mafiei la paduri si faptul ca a prevazut in plan "un sistem foarte strict de monitorizare si preventie a fraudelor".

"Haideti sa vorbim despre ce va doare cu adevarat! Vad ca sunteti foarte suparati pe Planul National de Redresare si Rezilienta. Adevarul este ca dupa ce PNRR reuseste - si va reusi - partidul saraciei, partidul subdezvoltarii, partidul coruptiei, adica PSD, nu-si va mai gasi locul si menirea in Romania, pentru ca PNRR inseamna ca vom repara Romania dupa ce ati stricat voi. PNRR inseamna opusul a ceea ce face PSD in Romania atunci cand apuca sa guverneze", a declarat Ghinea.

Potrivit regulamentului, motiunea simpla se aproba cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

Procedural, o motiune simpla impotriva unui ministru nu are efect juridic si, chiar daca este adoptata de Parlament, acesta nu este automat demis.

Citeste si:
Onestitatea: accelerație și frână la români
Onestitatea: accelerație și frână la români
O lege care să permită doar "Oameni noi în politică" este puternic motivantă pentru cei tineri sau cei care s-au ținut departe de politică, mai "revoluționari": dezastrul în care se zbat...
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Unul dintre cei aproape 5.000 de delegați la Congresul PNL de la Romexpo a fost surprins de ceilalți colegi că și-a fotografiat buletinul de vot cu telefonul mobil. Când a fost pus să...
Sursa: AGERPRES