Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”

Vineri, 19 August 2022, ora 17:22
12674 citiri
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Cristian Ghinea în sandale FOTO: captură Facebook/ PSD

Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administraţiei”.

Partidul îl îndeamnă pe fostul ministru al Fondurilor Europene să se ducă „să munceasă ceva pe bune”, deoarece „nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine”.

„Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei! Şi înjură! Atât poate un userist! O avalanşă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea îşi exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine şi fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viaţa lor din consultanţă pe nimic! Ghinea, Voiculescu şi USR plâng acum de grija consultanţei pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicaţii românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro!”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administraţiei”.

„Care e baiul, atunci, negociatorule în sandale?! Că ministrul Rafila nu a vrut să dea 50 de milioane de euro aşa cum ai pus tu hoţeşte în PNRR?! Sau că a ales fix una dintre instituţiile care erau menţionate explicit de tine, Ghinea, în PNRR?! De altfel, o instituţie de prestigiu internaţional, specializată în politici de sănătate publică şi care a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate într-o ţară precum Grecia, de exemplu.

Pe scurt: asistenţa tehnică era obligatorie – trecută explicit de Ghinea în PNRR. Dacă nu o iei, nu faci jaloane, deci se blochează banii din PNRR! Probabil asta îşi doreşte acest mignon politic, frustrat că România merge înainte şi fără el şi fără combinaţiile useriste pe consultanţă.

Voi toţi din USR trebuie să vă încolonaţi la puşcărie pentru că aţi girat achiziţia a milioane de doze inutile de vaccin, pentru care plătim acum UN MILIARD de euro! Ghinea, nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”, adaugă sursa menţionată.

Miercuri, USR l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirma, miercuri seară, că a alocat doar 42% din suma pe care USR o alocase pentru consultanţă în PNRR, comentând acuzaţia partidului respectiv în legătură cu sumele plătite OMS.

De asemenea, deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi PSD „mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară” ce ar fi trebuit să facă Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

Ungureanu a mai spus că putea fi cerută asistenţă de la instrumentul de sprijin tehnic al UE, care nu necesită cofinanţare din partea statelor membre, sau putea fi realizată o licitaţie internaţională, „să ia această asistenţă, dacă o doreşte aşa de mult, la preţuri accesibile”.

„Deci Rafila minte cu neruşinare, şi-a băgat mâna pană după cot în fondurile nerambursabile, care tot banii românilor sunt, doar că ne revin de la UE pe proiecte cu cap şi coadă, nu cu tunuri ca ale lui Rafila”, a adăugat deputatul USR.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#Cristian Ghinea, #PSD, #Alexandru Rafila, #PNRR, #scandal , #PNRR