Cristian Ghinea, atac la PNL: "Nu vom aplauda ca pinguinii în timp ce PNL şi UDMR îşi trec priorităţile, iar când USR PLUS propune ceva, nu sunt bani”

Duminica, 29 August 2021, ora 19:39
3205 citiri
Cristian Ghinea, atac la PNL: "Nu vom aplauda ca pinguinii în timp ce PNL şi UDMR îşi trec priorităţile, iar când USR PLUS propune ceva, nu sunt bani”
Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Facebook/ Cristian Ghinea

Într-un interviu pentru Profit.ro, Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a afirmat că USR PLUS are o problemă cu programul de investiţii Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei, despre care spune că ar urma să se desfăşoare similar cu Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Guvernul va lansa programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale, cu un buget de 50 de miliarde de lei și desfășurat pe o perioadă de cel puțin 6 ani.

„Noi nu ne războim cu ideea de a avea investiții la nivel local, ci cu niște probleme care au existat în trecut, semnalate și de Banca Mondială, și de Curtea de Conturi, care arată că PNDL era dezastruos, cele mai multe proiecte erau nefuncționale. Nu avem o problemă cu ideea de investiții în sine, avem o problemă cu modul în care sunt negândite aceste investiții, făcute la plezneală", este de părere Cristian Ghinea.

"Dacă PNDL – și avem propuneri concrete, tehnice – arată mai mult ca fondurile europene, în sensul de a fi predictibil, în sensul de a avea unități de evaluare, nu cine ajunge primul cu hârtia la Ministerul Dezvoltării, ia banii. Iei toate proiectele, faci o echipă de evaluatori, le dai punctaj, alea care sunt cele mai bune, cu puncte mai multe.

Mai este o parte politică, pe care Dan Barna a spus-o foarte bine: nu putem să stăm și să aplaudăm ca pinguinii când PNL și UDMR își trec prin Guvern și prin Parlament toate prioritățile lor, iar când e vorba de ceva ce propune USR PLUS, nu sunt bani!”, atenționează ministrul, arătând că, la acest moment, coaliția de guvernare este destul de dezechilibrată, în sensul că doar unii dintre partenerii de guvernare își bifează anumite priorități", a spus Cristian Ghinea la Prima TV, citat de Profit.ro.

#Cristian Ghinea, #pndl, #Anghel Saligny, #investitii, #PNL , #stiri Cristian Ghinea