Cristian Ghinea, despre statutul lui Rareș Bogdan în PNL: „Bă, dar de ce îl bagi pe ăsta în seamă?”

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 20:32
6075 citiri
Cristian Ghinea, despre statutul lui Rareș Bogdan în PNL: „Bă, dar de ce îl bagi pe ăsta în seamă?”
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, 11 septembrie, că cei din USR PLUS nu vor mai primi 5 ministere dacă se întorc în Guvern FOTO Facebook/ Rareș Bogdan

Fostul ministrul USR PLUS al Fondurilor Europene, care și-a dat demisia în urma conflictului din coaliția de guvernare, Cristian Chinea, a declarat marți seara, 14 septembrie, că nu știe dacă să reacționeze la declarațiile europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, care „nu e luat în serios” în partidul său.

„Eu cu domnul Rareș Bogdan nu știu dacă să mai comentez sau nu. Pentru că am discutat acum vreo două luni tri luni, când eram ministru și după am discutat cu un ministru liberal și mi-a spus o chestie: bă, dar de ce îl bagi pe ăsta în seamă? Că noi îl ignorăm. Deci, domnul Rareș Bogdan pare că vorbește așa dar nu e foarte luat în serios”, a declarat Ghinea la europafm, întrebat despre ideea avansată de Rareș Bogdan despre renegocierea ministerelor.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, 11 septembrie, că cei din USR PLUS nu vor mai primi 5 ministere dacă se întorc în Guvern, pentru că trebuie să plătească pentru criza pe care au provocat-o.

Le oferim celor din USR PLUS sansa sa se recredibilizeze, sa se reintoarca. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 minister si pot continua munca pentru cetateni. Nu le mai dam 5 ministere, cu siguranta. Cand fugi si abandonezi cand cresc preturile la energie, cand trebuie sa semnezi PNRR, cand incepe scoala, si tu fugi de la guvernare si te porti iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greseala facuta si neajunsurile create si criza politica pe care au generat-o, e necesar sa plateasca”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Dan Barna: Asta nu se va întâmpla niciodată

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că "încă sunt oameni în echipa premierului Florin Cîţu care par să nu fi înţeles ceea ce tocmai li s-a întâmplat". Afirmatia vine dupa ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, la Antena 3, că cei din USR PLUS nu vor mai primi 5 ministere dacă se întorc în guvern, pentru că trebuie să plătească pentru criza pe care au provocat-o.

El a precizat că USR PLUS nu îşi va cere niciodată scuze pentru actuala criză politică din România, subliniind că partidul din care face parte este cel care "îşi respectă cuvântul".

"Încă sunt oameni în echipa premierului Florin Cîţu care par să nu fi înţeles ceea ce tocmai li s-a întâmplat şi cred în continuare că nu USR PLUS este cel care ar trebui să îşi ceară scuze pentru că îşi respectă cuvântul. Asta nu se va întâmpla niciodată", a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că USR PLUS "încearcă să aducă interesele cetăţenilor ca miză reală în coaliţie şi mai puţin obligativitatea de a satisface electoratul de partid".

#rares bogdan, #Cristian Ghinea, #criza coalitie , #stiri Cristian Ghinea