Ghinea, întrebat dacă războiul din PNL afectează guvernarea: ”Evident că afectează. Dilema este dacă este o caracteristică permanentă a guvernului sau o situaţie temporară”

Marti, 17 August 2021, ora 22:33
1487 citiri
Ghinea, întrebat dacă războiul din PNL afectează guvernarea: ”Evident că afectează. Dilema este dacă este o caracteristică permanentă a guvernului sau o situaţie temporară”
Cristian Ghinea. Foto: gov.ro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că ce se întâmplă în PNL afectează guvernarea, precizând că dilema este dacă acest ritm de reforme este o caracteristică permanentă a guvernului sau o situaţie temporară.

Întrebat marţi seara la Digi 24 dacă războiul politic din PNL afectează guvernarea, Ghinea a răspuns: "Evident că afectează guvernarea. (...) Domnul prim-ministru a spus că economia merge bine, ceea ce e adevărat, economia merge bine, avem o redresare mai puternică decât se aşteptau chiar prognozele Comisiei Europene, chiar prognozele FMI-ului, deci este de bine. Asta nu înseamnă că nu există probleme în modul în care acest guvern livrează reformele şi cred că nu este niciun fel de secret faptul că noi, USR-PLUS, suntem nemulţumiţi de ritmul reformelor”.

El a precizat că dilema este dacă acest ritm este o caracteristică permanentă a Guvernului sau o situaţie temporară.

"Dilema este următoarea: aceasta este o caracteristică permanentă a acestui guvern sau aceasta este o situaţie temporară care se va rezolva după Congresul PNL. Aici e buba. Dacă ne obişnuim cu ideea că ăsta e ritmul de reforme pe care îl putem, atunci o să spun foarte clar, noi, USR-PLUS, nu o să ne obişnuim cu ideea asta”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ghinea a mai afirmat că în prezent problema este că nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste.

"Să trecem de Congresul PNL şi să fim pe prezumţia că această letargie a guvernării este o situaţie temporară care va fi depăşită după Congresul PNL când noua conducere legitimă, oricare ar fi ea, a PNL va fi în poziţia de a lua decizii. Pentru că asta e problema, nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste. Tot amânăm decizii”, a mai transmis Cristian Ghinea.

#ghinea, #ministru, #guvernare, #scandal, #PNL , #stiri Cristian Ghinea