Cristian Ghinea anunță că Dacian Cioloș va merge în Parlament cu noul guvern indiferent de poziția PNL și UDMR

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 22:11
2350 citiri
Cristian Ghinea anunță că Dacian Cioloș va merge în Parlament cu noul guvern indiferent de poziția PNL și UDMR
Cristian Ghinea, vicepreședinte USR FOTO Facebook/Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, membru în BPN al USR, a declarat, luni seara, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Dacian Cioloș va merge în Parlament cu o propunere de guvern indiferent de poziția PNL și UDMR, dar prioritatea USR este refacerea coaliției. Ghinea a amintit că liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus la o dezbatere în Parlament că PSD ar susține un guvern minoritar USR.

„Noi dorim refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR. Nu a fost vorba despre o fugă de guvernare. Acum PNL trebuie să explice dacă fuge de guvernare sau nu”, a spus Ghinea.

Acesta a precizat că premierul desemnat Dacian Cioloș va lansa invitații la negocieri către PNL și UDMR.

„Nu discutăm cu PSD, invităm PNL și UDMR la discuții”, a menționat Ghinea.

Cristian Ghinea a spus că sunt două scenarii posibile: 1. refacerea coaliției cu PNL și UDMR, 2. dacă PNL și UDMR nu doresc refacerea coaliției, atunci USR va merge cu o variantă de guvern în Parlament.

Ghinea a menționat că, în al doilea scenariu, USR va prezenta un guvern suplu, care să își asume reforme și care să se prezinte în Parlament „și rămâne ca Parlamentul să decidă”.

„Când am mers în parlament cu PNRR, dl Marcel Ciolacu mi-a spus: spuneți-le domnilor Barna și Cioloș că PSD ar susține un guvern minoritar USR. (…) Era în februarie, când am prezentat prima formă a PNRR în Comisia de afaceri europene a Parlamentului. Era o vorbă a dlui Ciolacu ca să bage zâzanie în coaliție”, a mai spus Cristian Ghinea.

„Vom merge în Parlament cu o propunere indiferent de poziția PNL și UDMR, dar prioritatea noastră este refacerea coaliției”, a subliniat Ghinea.

#Cristian Ghinea, #USR, #Ciolos , #stiri Cristian Ghinea