Ghinea, revoltat de atacurile venite din PNL: Chestia asta în care fiecare este în campanie internă şi se trezeşte să dea castane trebuie să înceteze

Joi, 22 Iulie 2021, ora 23:22
1717 citiri
Ghinea, revoltat de atacurile venite din PNL: Chestia asta în care fiecare este în campanie internă şi se trezeşte să dea castane trebuie să înceteze
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene FOTO Facebook/ Cristian Ghinea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, joi seară, că declaraţia lui Rareş Bogdan potrivit căreia PNRR ar fi fost aprobat dacă Marcel Boloş ar fi fost ministrul Fondurilor Europene este ”o măgărie”. Ghinea susţine că Boloş a prezentat un ”pdf de prezentare”, nicidecum un PNRR, iar acela a fost făcut ”să dea bine la alegeri”. ”Chestia asta în care fiecare este în campanie internă în partid şi se trezeşte să dea castane la miniştrii USR PLUS trebuie să înceteze”, afirmă Ghinea.

”Presa cred că puteţi depune mărturie ce eforturi am făcut pentru a ţine coaliţia unită în jurul acestui proiect. Nu ajuta pe nimeni să avem un scandal politic pe PNRR. A trebuit să rspund eu pentru nişte decizii pe care nu le-am luat eu (...) Tendinţa era de explozie pe pereţi care nu ar fi ajutat pe nimeni”, a declarat, joi eară, la Digi 24, Cristian Ghinea.

”Domnul Boloş pretinde că PNRR pe care l-a lăsat el în decembrie – care nu era un PNRR, era un document pdf de prezentare, PNRR înseamnă câteva zeci de mii de pagini (...) Domnul Boloş pretinde că acea listă de investiţii avea 60% verde. Este ca şi cum eu m-aş înscrie la un concurs de frumueţe şi aş declara că am 75 de kile. E credibil? Uitaţi cum arăt! Domnul Boloş, care nu a citit regulamentul, a avut nişte opinii. Nu aşa se face”, a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că a tăcut foarte mult şi nu a reacţionat la atacurile venite din PNL.

”Una dintre problemele PNRR a fost că a trebuit să luăm la mână nişte chestiuni care au fost puse acolo....ca să dea bine la alegeri. Luaţi docmentul din decembrie....(...) Problema este de stil de guvernare. Nu este ok să zici la televizor o sumă şi să crezi aşteptări de 4 ori suma aia. Este ceea ce a făcut domnul Boloş”, a mai afirmat ministrul.

Acesta menţionează că nu ar fi vrut să aibă această dispută publică cu Marcel Boloş.

”Nu aş fi vrut să am această conversaţie publică cu domnul Boloş (...) Rareş Bogdan a făcut această măgărie să spună public că, dacă ar fi fost domnul Boloş, ar fi foat mai ok PNRR...asta a fost punctul când am atins punctul de fierbere. Am fost elegant cu ei”, a adăugat ministrul.

Cristian Ghinea crede că liberalii trebuie să înceteze să-şi mai atace colegii de guvernare: ”

Chestia asta în care fiecare este în campanie internă în partid şi se trezeşte să dea castane la miniştrii USR PLUS trebuie să înceteze. Înţelegem, Congres, campanie, dar hai, stop. Suntem într-o coaliţie, este oricum greu de gestionat. Dacă ne trezim aşa aiuristic să atacăm miniştrii şi colegii de guvernare, până la urmă trebuie să se şi întoarcă aceste declaraţii”.

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat, sâmbătă, în conferinţa de alegeri a PNL Bihor, faptul că PNL nu deţine portofoliul Fondurilor Europene, el arătând că cel mai bun titular pentru funcţia de ministru ar fi fost Marcel Boloş.

”Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”, a afirmat Bogdan.

În replică, Cristian Ghinea a afirmat că Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE, iar Ideea că PNL a făcut vreo favoare lăsând nişte ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare.

La rândul său, fostul ministru liberal al Fondurilor Europene Marcel Boloş a afirmat că este acuzat tocmai de cineva care astăzi, când sunt 14 PNRR-uri aprobate la nivel UE, toate statele pornind în aceeaşi etapă, spune că suntem într-un proces normal de consultare şi colaborare cu Comisia Europeană.

”Ceea ce este adevărat, dar nuanţa este că suntem într-un proces oficial/formal încă de consultare, în timp ce alte state au valorificat perioada de dialog informal pentru a avea astăzi planurile aprobate”, a explicat fostul ministru.

#Ghinea ministru Fonduri Europene, #Rares Bogdan PNL, #PNRR , #stiri Cristian Ghinea