Cristian Ghinea: Nicusor Dan si-a santajat partidul cu demisia, daca USR ia o pozitie fata de "familia traditionala"

Luni, 29 Mai 2017, ora 17:37
18655 citiri
Cristian Ghinea: Nicusor Dan si-a santajat partidul cu demisia, daca USR ia o pozitie fata de "familia traditionala"

Nicusor Dan, liderul USR, a amenintat in Biroul Permanent ca isi va da demisia daca partidul se va pozitiona public fata de referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie, dezvaluie deputatul Cristian Ghinea.

Informatia a fost postata pe Facebook, sub forma de comentariu la o alta postare, prin care un internaut cerea USR sa precizeze public ce pozitie are fata de redefinirea casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie, asa cum se propune prin referendum, sau intre doi soti, ca acum.

"Ne-au zis initial ca in luna mai, la Congres, USR va decide o pozitie a partidului in problema drepturilor omului, referendumului, astea. Nu au facut-o, dar au zis ca vor decide la reuniunea BN din acest weekend. Deci, doamne si domni din BN USR, ne dati si noua raspunsul cela de-l asteptam?", a intrebat pe Facebook Zamfi Irina, precizand ca asteapta raspunsuri de la cativa lideri USR activi pe reteaua de socializare.

Cristian Ghinea, unul dintre cei invocati, a oferit cateva explicatii, precizand ca decizia a fost amanata pentru miercuri.

"A fost o sedinta lunga a noului Birou National, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Catalin Drula: USR ca partid sa se pozitioneze impotriva schimbarii Constitutiei. Se contura o majoritate clara pentru sustinerea propunerii. Moment in care Nicusor Dan a amenintat ca isi da demisia, daca partidul se va pozitiona. Mai multi membri au cedat, din pacate, acestui santaj.

L-am anuntat atunci pe Nicusor Dan ca, daca nu avem o decizie, e momentul sa isi asume personal acest lucru si ca eu m-am saturat sa raspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului si nu le asuma personal. Emotia produsa de anuntul sau a facut sa se voteze pentru amanare. Deci s-a amanat prin vot (m-am opus si amanarii) pentru miercuri", a scris Cristian Ghinea.

In plus, acesta a reclamat faptul ca este "certat in BN si la grupul parlamentar" pentru ca face parte si din Romania 100, platforma initiata de fostul premier Dacian Ciolos, punctand, printre altele, faptul ca "Nicusor Dan a facut ca Dacian Ciolos sa nu vina la noi".

"Au intrat toti in Parlament defiland cu Ciolos, dar acum se pare ca ar trebui sa cer voie de la Oana Bazgan sau Cosette Chichirau sa ma asociez cu Dacian Ciolos. E amuzant si tragic in acelasi timp. Din interior arata si mai ciudat.

Congresul USR ne-a dat un mandat clar pentru o conducere colectiva. Nicusar Dan crede altfel. Congresul ne-a dat un mandat clar - toti membrii Romania 100 care au candidat au intrat in BN al USR - pentru ca cele doua forte reformiste sa mearga impreuna. Acest mandat este acum ridiculizat de Nicusor Dan si de garda sa pretoriana.

Democratia interna e acceptata cat vrea Nicusor Dan, care fie schimba regulile, fie muta atributii daca nu iese bine la vot, fie ameninta cu demisia. Not fun totusi", a mai scris Cristian Ghinea.

Despre lipsa de curaj a USR a vorbit si deputatul Emanuel Ungureanu, unul dintre contracandidatii lui Nicusor Dan la sefia partidului.

C.B.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...