Deputatii USR merg infasurati in steaguri in plen: Tariceanu a facut studii de cultura politica la APACA

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 15:45
18312 citiri
Deputatii USR merg infasurati in steaguri in plen: Tariceanu a facut studii de cultura politica la APACA

Deputatul USR Cristian Ghinea a anuntat ca alaturi de colegii sai din partid va continua protestul din Parlament, inceput miercuri dimineata, cand au venit imbracati in doliu si au tinut in mana afise pe care scria "Rusine".

"Abia am inceput protestul. Deocamdata am venit in doliu imbracati. O sa mergem infasurati in steaguri in plenul care incepe la ora 16:00. Si o sa ne strigam si acolo protestul. In functie de reactia Puterii, vedem cat continuam acest stil de a ridica vocea. Oricum USR este un altfel de partid. Vad la parlamentarii Puterii si la unii din Opozitie un fel de atitudine de felul 'Voi de unde ati venit?'. Din tara am venit. Am venit din strada si astia suntem. Trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca USR este aici", a declarat Cristian Ghinea pentru Ziare.com.

Deputatul a transmis ca el si colegii sai nu accepta sa primeasca lectii despre politica de la Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca ei au studii politice facute la universitati importante, in comparatie cu presedintele Senatului.

"Cetatenii au fost in strada, Guvernul nu i-a ascultat. Noi de asta am fost votati. Domnul Tariceanu ne da lectii de politica in contextul in care multi dintre noi am facut studii de stiinte politice la universitati mari. Eu am facut studii politice la cea mai mare universitate din Europa, in Anglia, domnul Tariceanu a facut studii de cultura politica la APACA. Nu acceptam lectii de la alde Tariceanu. Sa fie foarte clar este dreptul nostru de cetateni si parlamentari sa protestam", a punctat deputatul.

Acesta a precizat ca el si colegii sai nu vor opri protestul pana cand cei de la Putere ii vor lua in seama.

"Deocamdata vrem sa fim vocea strazii si a cetatenilor in Parlament. Cetatenii sunt indignati, sunt in strada si noi ca parlamentari nu putem sa ne comportam ca si cand ar fi o situatie normala, pentru ca nu este o situatie normala. Ar fi aberant sa lasam sa se desfasoare procedurile parlamentare normal, intr-o asemnea situatie.

USR si-a propus sa aduca aceasta nemultumire a strazii in Parlament si sa aratam Puterii ca nu poate sa faca chiar orice. Dat fiind ca este abuziva, nu avem alta sansa decat sa protestam si asta facem. Suntem cetateni normali care protestam in Parlament pentru ca aici avem posibilitatea", a spus Ghinea.

Deputatul a precizat ca gesturile USR din Parlament au fost spontane si ca inainte au stabilit doar sa vina imbracati in negru, in semn de doliu.

"Organizarea este destul de spontana. Ne-am intalnit la grup de dimineata. Singurul lucru stabilit de azi noapte, cand o parte dintre deputati am fost in strada, a fost sa venim imbracati in negru. Ideile ne-au venit pe parcurs. Suntem inraiti si asa intelegem noi sa ne indeplinim mandatul dat de cetateni", a punctat el.

Miercuri la amiaza ministrul Justitiei, Florin Iordache, a refuzat sa sustina o conferinta de presa dupa ce a fost inconjurat de parlamentari USR care tineau in mana afise pe care scria "Rusine!". Apoi, ministrul a sustinut conferinta dintr-o alta camera.

Protestul USR din Parlament are loc dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Citeste si:
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD”
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD”
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat marți, 30 noiembrie, că momentul-cheie în ceea ce privește funcționarea coaliției cu PNL este anul 2023, când cele două partide ar...
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cei 72 de români care au rămas blocați în Maroc vor fi repatriați joi, 2 noiembrie. În acest timp, vor fi îndeplinite formalitățile și...