Ghinea: Cineva din Guvern il saboteaza pe Grindeanu

Sambata, 25 Martie 2017, ora 11:11
7946 citiri
Ghinea: Cineva din Guvern il saboteaza pe Grindeanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul USR Cristian Ghinea afirma ca "cineva din Guvern" il saboteaza pe premierul Sorin Grindeanu, dezinformandu-l in legatura cu accesarea unor programe finantate din fonduri europene.

Grindeanu a anuntat vineri ca a trimis Corpul de Control al Prim-ministrului pentru a face verificari la Ministerul Dezvoltarii si Fondurilor Europene, dupa ce a constatat ca, din 312 proiecte depuse, doar 63 au trecut de prima faza a evaluarii. Premierul a indicat ca acesta ar fi rezultatul unor schimbari impuse de Ghinea in perioada in care a ocupat functia de ministru in cabinetul Dacian Ciolos.

In replica, Ghinea sustine ca aplicatiile au fost respinse in urma unei instructiuni din ministerul condus de Shhaideh, prin care aplicatiile incomplete au fost respinse direct, fara solicitarea unor clarificari, asa cum prevede regulamentul.

"Cineva din guvern il saboteaza pe Grindeanu si-l lasa sa se faca de ras. (...)

PSD-istii au constatat ca din 312 proiecte depuse, au trecut de prima faza a evaluarii doar 63. 'Ghinea e de vina!', i-au spus lui Grindeanu oamenii lui Shhaideh. (...)

Aplicatiile au fost respinse in urma unei instructiuni din ministerul condus de Shhaideh care incalca flagrant regulamentul de evaluare. Mai exact, acolo unde lipseau documente dintr-o aplicatie, cineva din ministerul lui Shhaideh le-a cerut evaluatorilor sa nu le solicite beneficiarilor sa le trimita, prin intermediul clarificarilor, asa cum trebuia, ci sa respinga direct aplicatia.

De ce sa ceri clarificari sau completari cand il poti respinge direct si scapi de munca, nu?", scrie pe Facebook Ghinea.

Potrivit fostului ministru, "autorul acestei instructiuni este fostul si actualul sef al Autoritatii de Management POCU".

"Eu l-am scos din functie pentru ca nu lansase Programul. Domnul respectiv a fost repus in functie imediat ce a venit guvernul PSD. Si a comis instructiunea respectiva. Sorine, daca simti ca oamenii lui Shhaideh te pacalesc din nou, clipeste de doua ori si-ti mai explic!", continua Ghinea.

Deputatul USR mai precizeaza ca singura sa interventie a fost introducerea pentru beneficiari a posibilitatii de a depune bugetul in format Excel.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Cristian Ghinea Sorin Grindeanu programe europene, #Ghinea control programe europene , #USR