Prima reactie a lui Cristian Ghinea, dupa demisia lui Nicusor Dan, cel pe care l-a contestat puternic

Joi, 01 Iunie 2017, ora 16:54
7195 citiri
Prima reactie a lui Cristian Ghinea, dupa demisia lui Nicusor Dan, cel pe care l-a contestat puternic
Foto: Facebook/ Cristian Ghinea

Deputatul USR Cristian Ghinea a transmis ca formatiunea "merge mai departe", dupa ce Nicusor Dan a anuntat joi ca isi da demisia din partid.

"Azi sunt in Arad unde colegii nostri din excelenta filiala locala candideaza pentru primariile din Almas si Covasant, primele alegeri locale in rural pentru USR. Am asteptari foarte mari.

USR trebuie sa fie un partid predictibil, cu pozitionari clare si decizii luate la timp. USR merge mai departe", a scris pe Facebook Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene.

Declaratia sa face aluzie la faptul ca Nicusor Dan a spus ca decizia de demisie a fost provocata de pozitionarea formatiunii fata de definirea in Constitutie a familiei traditionale, printr-un vot exprimat miercuri seara.

Nicusor Dan a subliniat insa clar ca, daca USR va reveni asupra acestei pozitionari, se va razgandi si el in ce priveste demisia si a mentionat ca decizia luata miercuri seara de conducerea USR arata ca "unii dintre colegii nostri sunt colegi de mana a doua".

Amintim ca, miercuri seara, au aparut informatii ca Dan si-ar fi anuntat deja demisia din functia de presedinte USR, dupa ce conducerea partidului a decis sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei privind redefinirea familiei. Asta desi Nicusor Dan a amenintat in Biroul Permanent ca isi va da demisia daca partidul se va pozitiona public pe acest subiect.

Seful USR a fost criticat recent de Cristian Ghinea, pentru ca partidul nu a adoptat o pozitie clara referitor la modificarea Constitutiei si includerea "familiei traditionale".

F.N.

#Cristian Ghinea USR merge mai departe, #Ghinea demisie Nicusor Dan, #Nicusor Dan demisie USR, #Cristian Ghinea declaratii Nicusor Dan , #USR