Se rupe USR? Ghinea le-a scris colegilor: Mi s-a spus explicit ca Ciolos e un elefant prea mare pentru partid

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 20:12
16846 citiri
Se rupe USR? Ghinea le-a scris colegilor: Mi s-a spus explicit ca Ciolos e un elefant prea mare pentru partid
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Linistea in Uniunea Salvati Romania pare ca a apus si cel mai recent motiv ar fi faptul ca Dacian Ciolos ar intentiona sa se alature formatiunii.

Deputatul Cristian Ghinea le-a transmis colegilor sai o scrisoare, publicata de Stiri pe Surse, prin care arata ca Nicusor Dan nu ar fi de acord cu venirea lui Dacian Ciolos in formatiune.

Citeste si Nicusor Dan negociaza cu Dacian Ciolos un proiect de colaborare sau chiar intrarea in USR

"Va scriu acest mesaj pentru ca urmeaza o intalnire in care subiectul Dacian Ciolos va fi pe agenda si ar trebui sa aflati cateva lucruri direct de la sursa implicata. (...) Pentru a inlatura speculatii gratuite, va spun de la bun inceput parerea mea despre Nicusor", incepe Ghinea scrisoarea.

Deputatul noteaza ca ii este recunoscator lui Nicusor Dan pentru ca a pus bazele USB si USR pentru ca altfel nici el, nici alti colegi nu ajungeau in Parlament.

"Ce am reusit noi impreuna este deja foarte mult, o bresa in sistem. (...) Un partid se construieste cu truda si cu incredere. La fel se si dezvolta. USR este astazi intr-o perioada in care ne tragem sufletul, ne organizam ca sa infruntam mai departe balena PSD", continua Ghinea.

Acesta a precizat ca USR are nevoie de profesionisti si ca unul dintre acestia este Nicusor Dan.

"Acum doua saptamani Dacian mi-a spus ca are doua optiuni: un partid nou sau o apropiere de USR. Nu vrea sa fragmenteze sustinerea publica pentru reforma. Dacian e un om care se gandeste mult, ardelean cum stiti, dar, decizia odata luata, e ferm. Fiind in perioada de cantarire a optiunilor, am crezut ca venirea lui e sansa ideala pentru a continua etapa urmatoare: marele USR.

Acel USR care canalizeaza toate energiile pro-reforma - ale strazii, ale profesionistilor. Dacian in USR ar fi un prim pas pentru a construi marele USR care va guverna in 2020. Ba chiar un prim pas necesar si obligatoriu: daca Dacian face un alt partid, ar fi catastrofal pentru USR, am pierde suflu, electorat si structuri. Pe de alta parte, depinde de conducerea partidului sa gandeasca cadrul venirii lui", puncteaza deputatul.

Ghinea precizeaza ca a intrebat conducerea USR despre o posibila apropiere intre USR si Ciolos, dar ca raspunsul a fost negativ.

"Sunt un om disciplinat, dar am intrat intr-un partid democratic, unde deciziile cruciale legate de soarta partidului trebuie luate in cadru larg, dupa dezbatere si consultare. Raspunsul brusc si neechivoc fata de planul marelui USR ar fi trebuit cantarit si dezbatut inainte in partid.

Nu sunt de acord cu acest raspuns si am anuntat, deschis, ca voi continua sa sustin, in interiorul USR, ca locul lui Dacian este aici, langa noi, langa Nicusor. Ceea ce fac si prin acest email. (...)

Nicusor are nevoie langa el de o echipa puternica. Dacian poate fi in aceasta echipa. Aceasta este una dintre ideile mele poate fixe, ca Nicusor si Dacian sa lucreze impreuna pentru USR si pentru Romania. Omul care a construit un altfel de a face politica in Romania impreuna cu omul care a adus o altfel de guvernare in Romania. Ceva mai logic, mai firesc si mai eficient nu imi pot imagina", mentioneaza deputatul.

Cristian Ghinea mai scrie ca printre argumentele contra venirii lui Ciolos in USR este si faptul ca partidul s-ar schimba, dar precizeaza ca oricum acest lucru se intampla.

"Da, Dacian Ciolos va atrage mai multi oameni spre USR si USR nu va mai fi un partid 'ca intre prieteni', ci altceva. Depinde de noi ca acest altceva sa fie bun si pentru USR si pentru Romania.

O observatie: dilema asta se vede si in locurile pe care le alegem pentru intalnirile noastre, in sali mici, ca si cum am imbraca un copil cu hainele lui de anul trecut pentru ca ne e greu sa acceptam ca el creste. Nu putem sa oprim cresterea copilului, putem sa facem ca acest copil sa devina un adult bun. Matei Paun si altii din jurul lui nu au cum sa stie ce va fi in viitor, chiar daca au impresia ca detin informatii despre viitor. Din nou, ce va fi USR depinde de noi toti", continua Ghinea.

Politicianul spune ca acest lucru depinde de Nicusor Dan, dar si de membrii USR.

"Si depinde inevitabil si de miscarea pe care o lanseaza Dacian zilele acestea - o miscare civico-politica ceruta de publicul sau, care este si publicul nostru. O miscare care apare oricum, indiferent ca place unora din USR sau nu.

Mi s-a spus explicit: Ciolos e un elefant prea mare pentru USR. O decizie trebuie luata. Daca bagam capul in nisip, elefantul e tot acolo. Si de fapt este exact ce ne trebuie ca sa crestem", puncteaza deputatul.

Deputatul se plange si de cateva lucruri care nu sunt in regula in partidul sau. "Partidul trebuie sa creasca. USR este al publicului. Aud oameni care imi spun ca vor sa se inscrie si nu primesc raspuns. Nu e ok cand se spune ca trebuie sa avem grija sa nu cumva sa vina prea multi. Obsesia pentru control e daunatoare", noteaza el.

"Unii dintre voi m-ati invitat in filiale si voi veni cu drag sa ne intalnim cu oamenii. Ieri insa am avut parte de o surpriza. Imi scrie Oana Bazgan: 'Sper sa nu te mai inviti tu in filiale din teritoriu fara sa ma anunti pe mine, dat fiind faptul ca cel putin pentru moment sunt responsabila de teritoriu', mi-a scris Oana, printre alte lucruri neplacute.

Consider ca e doar o impolitete pe care o voi ignora. Dar deja se aduna lucruri care ma pun pe ganduri. De la secretariat se promit oamenilor sustinere la Congres si functii. Care este exact rolul acestui Secretariat General? Ce inseamna ca Oana B. este 'responsabila de teritoriu'? Ne-am angajat stapani?", continua Ghinea.

Acesta face apel catre colegii sai, spunand ca "e prea devreme si e prea pacat sa devenim ca partidele vechi".

"Am intrat intr-un partid democratic, in care regulile jocului trebuie sa fie clare si transparente. Vreau, ca si voi, sa jucam dupa reguli. Haideti sa cream acel cadru in care toti membrii sa aiba sanse egale. (...) USR trebuie sa creasca si sa schimbe Romania. Nu ne permitem sa ramanem mici. Imi doresc sa fim intelepti."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Ghinea scrisoare USR Ciolos, #Ciolos intrare USR, #Ciolos negocieri intrare USR , #USR