Cristian Mungiu, omul care a schimbat regulile Oscarurilor - Reuters

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 19:51
6751 citiri
Cristian Mungiu, omul care a schimbat regulile Oscarurilor - Reuters

Cineastul roman Cristian Mungiu a avut un impact deosebit asupra premiilor Oscar, cu mult timp inainte ca ultimul sau film, "Dupa dealuri", sa fie inclus pe lista scurta a nominalizarilor pentru cel mai bun film strain, la editia din 2013, noteaza presa straina.

In anul 2007, filmul regizonului roman, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a castigat marele premiu la Cannes, Palme d'Or, fiind preferatul multor critici de film.

Cu toate acestea, nu a reusit sa ajunga nici macar pe lista scurta a nominalizarilor la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain din acel an, provocand un protest urias din partea fanilor cinematografiei internationale, informeaza agentia Reuters, preluata de SBS.

Filmul din 2007 a fost unul dintre cele mai notabile dintr-un numar de pelicule aclamate dar ignorate si care au dus la cererea comisiei Academiei Americane de Film privind schimbarile in procesul de votare.

Mungiu: Faptul ca "4,3,2" nu a fost nominalizat la Oscar ne-a adus faima

Controversa a dus la infiintarea unui comitet executiv care "salveaza" acele productii care ar putea altfel fi trecute cu vederea de votantii mai conservatori, ceea ce s-a intamplat anul acesta cu filmul "Dupa dealuri", un film "puternic, lent", care a fost inclus pe lista scurta a nominalizarilor pentru premiile Oscar din anul 2013, devenind astfel prima pelicula romaneasca ce reuseste aceasta performanta.

Autorul articolului aminteste de momentul din 2008, cand "oamenii au fost dezamagiti in Romania" de faptul ca "4, 3, 2" nu a fost nominalizat la premiile Oscar, iar "o multime de oameni au fost dezamagiti si in America".

Oscar 2013: "Dupa dealuri", regizat de Mungiu, pe lista scurta la cel mai bun film strain (Video)

Filmul "Dupa dealuri" a castigat doua premii la Festivalul de la Cannes, din anul 2012, pentru cele mai bune actrite si cel mai bun scenariu, primind si o nominalizare la Palme d'Or.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Mungiu schimbat reguli Oscar, #Mungiu 4 3 2 Oscar, #Mungiu Dupa dealuri nominalizare Oscar, #Cristian Mungiu nominalizat Oscar, #Dupa dealuri Romania Oscar , #filme