Filmul lui Mungiu are mari sanse la Cesar

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 13:31
1146 citiri
Filmul lui Mungiu are mari sanse la Cesar

Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", are mari sanse la premiile industriei de film din Franta, Cesar, a declarat delegatul general al sectiunii paralele competitiei festivalului de la Cannes, "Quinzaine des realisateurs", Olivier Pere, prezent la Bucuresti in aceste zile.

Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost nominalizata saptamana trecuta la categoria Cel mai bun film strain a premiilor Cesar, iar delegatul de la Cannes sustine ca filmul romanesc are mari sanse la premiul Cesar. Asta pentru ca filmele europene sunt preferate de juriul care acorda aceste distinctii si, in plus, pelicula a fost primita foarte bine in Franta.

Dupa ce Mungiu a castigat anul trecut primul Palme d'Or pentru lungmetraj la Cannes din istoria cinematografiei romanesti, anul acesta, sectiunea "Quinzaine des realisateurs", creata de regizorii francezi care promoveaza filmele de autor, isi dedica restrospectiva de 40 de ani unui alt regizor roman, Lucian Pintilie.

Olivier Pere a declarat pentru NewsIn ca a participat la realizarea unui documentar pentru aniversarea a 40 de ani de "Quinzaine des relisateurs", care este dedicat marilor creatori de film descoperiti in aceasta sectiune ca fratii Dardenne sau Martin Scorsese. Potrivit delegatului sectiunii de la Cannes, retrospectiva va putea fi urmarita si la Bucuresti in noiembrie, in programul Festivalului Filmului Francez.

Pere a spus ca au ales sa proiecteze retrospectiva aniversara si in Romania deoarece "Quinzaine des realisateurs" a oferit, de-a lungul timpului, intalniri cu mari creatori romani, de la Lucian Pintilie cu "Reconstituirea" pana la "Marfa si banii" a lui Cristi Puiu sau "Occident" in regia lui Cristian Mungiu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mungiu, #Cesar, #premiu , #filme