Liberalii ingroasa obrazul si folosesc "4,3,2" in campania electorala

Miercuri, 30 Aprilie 2008, ora 16:03
1904 citiri
Liberalii ingroasa obrazul si folosesc "4,3,2" in campania electorala

Regizorul Cristian Mungiu se declara nemultumit de parafrazarea titlului "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" in campania "Captivi in trafic", lansata pe 17 aprilie de Tineretul National Liberal Bucuresti, considerind "nepotrivita" folosirea filmului sau, castigator la Cannes anul trecut, in scopuri electorale, scrie Jurnalul National online care citeaza Mediafax.

Tineretul National Liberal Bucuresti a lansat, pe 17 aprilie, campania "Captivi in trafic" impreuna cu site-ul www.captivintrafic.ro, intr-unul dintre materialele promotionale, o harta rutiera cu indexul strazilor pentru identificarea rutelor ocolitoare din Bucuresti, apare textul: "In 2008, un bucurestean ca tine, din: 4 luni de mers la serviciu, 3 saptamani le-a petrecut in trafic, din care numai 2 zile masina lui s-a deplasat. Cu scenariul asta prost, primarul Adriean nu va castiga in veci la Cannes oricate concedii si-ar face acolo".

Mai mult, formulele care fac trimitere la filmul lui Mungiu sunt scrise cu caractere ingrosate pe pliantul de campanie.

Regizorul Cristian Mungiu a declarat pentru Mediafax ca nu i s-a cerut acordul cu privire la parafrazarea titlului filmului sau castigator la Cannes si a precizat ca nu este implicat in niciun fel in campania electorala pentru Primaria Capitalei.

In plus, el sustine ca este nepotrivita utilizarea filmului sau in scopuri electorale.

Reprezentantii TNL sustin insa ca totul este o gluma si ca in textul campaniei nu apare concret denumirea filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", ci doar aceste cuvinte, care nu sunt plasate unul langa altul si care pot fi folosite "de orice roman".

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#liberali, #Cannes, #Mungiu, #TNL, #captivi in trafic , #filme