Toronto Sun: "Dupa dealuri", un antidot la excesele Hollywood-ului

Vineri, 29 Martie 2013, ora 16:02
3330 citiri
Toronto Sun: "Dupa dealuri", un antidot la excesele Hollywood-ului

Filmul regizat de Cristian Mungiu, "Dupa dealuri", este catalogat de presa canadiana drept "un antidot la excesele Hollywood-ului" si o excelenta alternativa.

"Pentru iubitorii cinematogradiei europene de calitate, munca cineastului roman Cristian Mungiu a reprezentat o revelatie singulara, in ultimii sase ani. Doua titluri au iesit in evidenta: drama despre avort '4 luni, 3 saptamani si 2 zile' si povestea de dragoste lesbiana 'Dupa dealuri'", scrie Toronto Sun.

Primul dintre aceste doua filme este numit "o capodopera" care a castigat premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes din anul 2007, in timp ce al doilea a primit premiul pentru cele mai bune actrite si pentru cel mai bun scenariu, la acelasi festival din anul 2012.

"Dupa dealuri" ruleaza si in Canada, incepand cu acest sfarsit de saptamana, la un an dupa ce actritele Cosmina Stratan si Cristian Flutur au socat nume precum Nicole Kidman cu premiul capatat. Cele doua nu mai jucasera in vreun film pana la pelicula regizata de Mungiu.

Filmul este unul vrednic, uneori fermecator, in ciuda faptului ca are o durata de 152 de minute si are un non-final usor dezamagitor.

Toronto Sun prezinta o descriere a evenimentelor si a relatiei dintre cele doua personaje feminine principale din film, "Dupa dealuri" nefiind, "in mod evident, o experienta care datoreaza ceva realizarii de filme de tip hollywoodian".

Filmul este descris drept "lent si metodic" si "incredibil de intim", fiind "mai degraba un documentar decat o drama fictionala".

"Toate acestea fac din filmul lui Mungiu o excelenta alternativa, un antidot la excesele Hollywood-ului", se incheie articolul.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Dupa dealuri premiera Canada, #Dupa dealuri antidot Hollywood, #Dupa dealuri cronica Toronto Sun , #filme