Ziare.com

Parvulescu: Forumul Constitutional a organizat 40 de intalniri si a atras 50.000 de euro

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 13:07

   

Parvulescu: Forumul Constitutional a organizat 40 de intalniri si a atras 50.000 de euro
Forumul Constitutional a reusit, in ciuda faptului ca nu a beneficiat de o "finantare speciala", sa organizeze peste 40 de dezbateri publice in Bucuresti si in tara si sa atraga un sprijin financiar in valoare de peste 50.000 euro, a declarat miercuri analistul politic Cristian Parvulescu.

"Trebuie sa remarc ca, in ultima luna, Forumul Constitutional a avut posibilitatea sa desfasoare peste 40 de intalniri. Am putut contacta cateva mii de persoane din tara. Intalnirile s-au desfasurat in Bucuresti si in mai multe centre. Desi nu am dispus de o finantare speciala, calculam ca in momentul de fata, cu ajutorul partenerilor nostri, am reusit sa mobilizam peste 50.000 euro in aceasta incercare.

Am avut si finantatori. Am beneficiat, de exemplu, pentru aceasta intalnire si de sprijinul Programului norvegian si, cu ajutorul Comisiei de la Venetia, am reusit sa obtinem destul de repede finantare", a afirmat Parvulescu, coordonatorul Forumului, in timpul conferintei "Teme de interes in revizuirea Constitutiei Romaniei".

Ponta: Parlamentul, singura institutie in care am mai multa incredere decat in premier

In opinia acestuia, "s-a reusit in foarte mare masura obtinerea informatiilor pentru care s-a creat Forumul Constitutional la sfarsitul lunii februarie".

Parvulescu a spus ca raportul Forumului Constitutional va fi transmis Comisiei parlamentare a Camerei Deputatilor si Senatului privind procesul de revizuire a Constitutiei la mijlocul lunii mai.

"Dezbaterea de astazi este menita sa ajute la finalizarea raportului Forumului Constitutional, raport care va fi preluat apoi de Comisia parlamentara, in jurul datei de 20-21 mai, urmand ca in comisie sa se elaboreze proiectul de lege de modificare a Constitutiei", a precizat Parvulescu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor