Cristian Petrescu - Inlocuitorul Elenei Udrea: de la mecanic utilaj calcul, la sefia MDRT

Marti, 07 Februarie 2012, ora 16:37
5593 citiri
Cristian Petrescu - Inlocuitorul Elenei Udrea: de la mecanic utilaj calcul, la sefia MDRT

Elena Udrea se pare ca nu va mai prinde un loc in noul Cabinet Ungureanu, fiind schimbata din fruntea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu Cristian Petrescu.

Potentialul ministru este, din 2008, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania.

Alte functii pe care le-a mai avut Petrescu au fost mecanic utilaj calcul, in 1989, instructor sportiv, in 1992, si agent de turism in 2003.

Petrescu are 40 de ani, s-a nascut in Bucuresti, este necasatorit si are la baza Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice. La aceeasi universitate a facut, ulterior, si un master in Ecoturism si Protectia Mediului.

Are si numeroase certificate de competenta in domeniul turismului, inclusiv unul de lingvistica in turism, in limba engleza.

Petrescu s-a implicat in viata partidului, ocupand functia de vicepresedinte al organizatiei de tineret, dar avand un rol activ si la alegerile locale din 2003.

Vrea legalizarea prostitutiei

Intr-un interviu acordat Ziarului Ring, Petrescu declara ca este pentru legalizarea prostitutiei, pentru ca, pe langa banii in plus adusi astfel la buget, atat fetele, cat si baietii care practica aceasta "meserie" ar fi protejati.

"Sunt pro legalizare. Oricum se prostitueaza, insa fetele ar fi protejate, atat de lege, cat si medical. Cel mai important aspect este protejarea fetelor, dar si a baietilor, am inteles ca si acestia practica, plus ca ar mai exista o sursa de bani la buget prin impozitarea activitatii", declara atunci Petrescu, pentru Ring.

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

Eveniment Quarterly Report

Ciucă și Colacu se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Ciucă și Colacu se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru duminică, 10 decembrie, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor. "În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul...
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că există o cale ca România "să evadeze" definitiv de la "periferia Europei", arătând că în următorii ani Ucraina, Republica...
#Cristian Petrescu sef MDRT, #Elena Udrea ministrul Turismului, #Guvern Razvan Ungureanu , #ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului