Cristian Petrescu - Inlocuitorul Elenei Udrea: de la mecanic utilaj calcul, la sefia MDRT

Marti, 07 Februarie 2012, ora 16:37
5535 citiri
Cristian Petrescu - Inlocuitorul Elenei Udrea: de la mecanic utilaj calcul, la sefia MDRT

Elena Udrea se pare ca nu va mai prinde un loc in noul Cabinet Ungureanu, fiind schimbata din fruntea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu Cristian Petrescu.

Potentialul ministru este, din 2008, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania.

Alte functii pe care le-a mai avut Petrescu au fost mecanic utilaj calcul, in 1989, instructor sportiv, in 1992, si agent de turism in 2003.

Petrescu are 40 de ani, s-a nascut in Bucuresti, este necasatorit si are la baza Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice. La aceeasi universitate a facut, ulterior, si un master in Ecoturism si Protectia Mediului.

Are si numeroase certificate de competenta in domeniul turismului, inclusiv unul de lingvistica in turism, in limba engleza.

Petrescu s-a implicat in viata partidului, ocupand functia de vicepresedinte al organizatiei de tineret, dar avand un rol activ si la alegerile locale din 2003.

Vrea legalizarea prostitutiei

Intr-un interviu acordat Ziarului Ring, Petrescu declara ca este pentru legalizarea prostitutiei, pentru ca, pe langa banii in plus adusi astfel la buget, atat fetele, cat si baietii care practica aceasta "meserie" ar fi protejati.

"Sunt pro legalizare. Oricum se prostitueaza, insa fetele ar fi protejate, atat de lege, cat si medical. Cel mai important aspect este protejarea fetelor, dar si a baietilor, am inteles ca si acestia practica, plus ca ar mai exista o sursa de bani la buget prin impozitarea activitatii", declara atunci Petrescu, pentru Ring.

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...