Guvernul MRU, la bilant: Ce a facut Turismul in 87 de zile

Sambata, 05 Mai 2012, ora 13:29
2303 citiri
Guvernul MRU, la bilant: Ce a facut Turismul in 87 de zile
Foto: gov.ro

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a declarat sambata ca, in perioada mandatului sau de 87 de zile, a imbunatatit rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin Programul Operational Regional - Regio cu aproape 2,5%.

"In prezent, rata de absorbtie este de 13,96%, Programul Operational Regional, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ocupand primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale si de coeziune intre toate programele operationale din Romania", a declarat Cristian Petrescu intr-o conferinta de presa, in cadrul careia a prezentat bilantul mandatului sau.

Petrescu a mentionat ca, in cele 87 de zile de mandat, prin acest program au fost semnate 175 de contracte de finantare, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei, si s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 de milioane de lei.

In cadrul conferintei de presa, ministrul Cristian Petrescu a anuntat ca MDRT a trimis, saptamana trecuta, Comisiei Europene noua versiune imbunatatita a "Schemei de eficienta energetica pentru cladirile de locuit", prin care sa se poata accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrari de reabilitare termica.

Ministrul Turismului a mai vorbit in cadrul conferintei, printre altele, si despre programale Agentiei Nationale pentru Locuinte prin care au fost finalizate, in aceasta perioada, 134 de apartamente, alte 662 de apartamente urmand a fi receptionate in lunile mai - iunie 2012.

De asemenea, au fost mentionate si cele 356 de lucrari de reabilitare si modernizare de drumuri, cele 427 de lucrari de alimentare cu apa aflate in lucru si cele 27 de lucrari la sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate care sunt in executie in intreaga tara.

Cristian Petrescu a vorbit si despre investitiile in infrastructura de turism care sunt in derulare mentionand in jur de 30 de statiuni si localitati turistice unde se realizeaza, in prezent, astfel de proiecte numai cu fonduri de la bugetul national, la acestea adaugandu-se alte zeci de localitati unde se deruleaza proiecte europene.

"Rezultatele acestor investitii se vad cel mai bine in cresterile numarului de turisti, si in primul trimestru al acestui an fiind inregistrate cresteri semnificative, continuandu-se, astfel, trendul ascendent al ultimelor 15 luni", a mai spus Petrescu.

Ministrul Turismului spune ca datele bilantului arata ca si-a indeplinit cele trei promisiuni pe care le-a facut la preluarea mandatului.

"Au fost 87 de zile de munca intensa pentru mine, dar si pentru colegii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si din institutiile pe care le coordonam. Am cuprins in opt pagini doar enumerarea activitatilor pe care acest minister le-a realizat in aceste mai putin de trei luni. Este o munca incredibila. M-am angajat, la inceputul mandatului, sa creez locuri de munca, sa dezvolt cat mai mult, prin proiectele pe care le semnez, conditiile de viata ale cat mai multor comunitati locale si sa-mi aduc contributia la imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene", a mai spus Petrescu.

Acesta sustine ca ministerul si institutiile pe care le coordoneaza deruleaza direct sau finanteaza mii de lucrari in intreaga tara, ceea ce inseamna locuri de munca, pe de o parte, si cresterea nivelului de trai al locuitorilor acelor comunitati, pe de alta parte.

"Cresterea ratei de absorbtie prin Programul Operational Regional este si ea o realitate, in cele 87 de zile de la inceputul mandatului meu, rata de absortie a crescut cu aproape 2,5%. Pot spune, astfel, cu cifrele in mana, ca am reusit ceea ce mi-am propus si am reusit intr-un timp foarte scurt", a adaugat Petrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#bilant minister turism MRU, #Petrescu turism fonduri UE , #ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului