Revista presei: Piedone, ori sef la PC, ori afara din partid

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 09:38
3038 citiri
Revista presei: Piedone, ori sef la PC, ori afara din partid
Foto: Arhiva

Un nou scandal cutremura Opozitia. Dupa factorul perturbator Tudor Ciuhodaru, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a demisionat din toate functiile din PC.

Mai mult, scrie presa centrala de sambata, edilul cere convocarea rapida a unui congres extraordinar al PC, unde isi va anunta candidatura la sefia formatiunii. In replica, liderul PC, Daniel Constantin, sustine ca Piedone negociaza cu UNPR si ca, marti, conservatorii vor impune sanctiuni impotriva sa.

"Piedone cere congres si vrea sefia PC", dezbate acest subiect cotidianul Adevarul, subliniind ca un congres ar urma sa fie convocat in cel mult 30 de zile de la data demisiei. "Piedone a demisionat din toate functiile din PC si se vrea presedinte de partid", dezbate, pe larg, acest subiect si Evenimentul Zilei.

Primarul sectorului 4 a fost deranjat de gestul liderilor PC, care, fara sa-l consulte, l-au anuntat candidat la primaria Capitalei, explica si Puterea, intr-un material titrat "Piedone, ori sef la PC, ori afara din partid".

Replica din partea conducerii PC a venit imediat. Daniel Constantin sustine ca actuala Putere face racolari prin santaj. "Daniel Constantin il acuza pe Piedone ca e santajabil si negociaza cu UNPR", adauga Romania Libera.

Adevarul: Piedone cere congres si vrea sefia PC

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat joi din toate functiile din PC si cere convocarea unui congres extraordinar al partidului unde isi va anunta candidatura la sefia conservatorilor.

Congresul ar urma sa fie convocat in maximum 30 de zile de la data demisiei, pentru a da posibilitatea liderilor de organizatii sa decida viitorul formatiunii si sa aleaga o noua conducere, potrivit Adevarul.

"In cadrul acestui congres, imi voi anunta intentia de a candida la presedintia partidului, pentru a resuscita si sprijini evolutia doctrinara, cat si pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider ca il merita si il poate obtine prin propriile forte, pe esichierul politic romanesc", sustine Piedone.

Evenimentul Zilei: Piedone a demisionat din toate functiile din PC si se vrea presedinte de partid

Primarul sectorului 4 a fost deranjat de gestul liderilor PC, care, fara sa-l consulte, l-au anuntat candidat la primaria Capitalei.

Potrivit unor surse politice, citate de Evenimentul Zilei, primarul sectorului 4 are sustinerea a peste jumatate din presedintii organizatiilor judetene ale PC, si, implicit sanse mari sa-l invinga pe Daniel Constantin.

Puterea: Piedone, ori sef la PC, ori afara din partid

Decizia lui Piedone nu a ramas fara ecou. Liderul, Daniel Constantin, sustine ca Piedone va fi sanctionat de catre conservatori.

"In sedinta Biroului Executiv de marti vom stabili sanctiuni in ceea ce-l priveste pe Cristian Popescu Piedone", a afirmat Constantin, potrivit Puterea.

Romania Libera: Daniel Constantin il acuza pe Piedone ca e santajabil si negociaza cu UNPR

Mai mult, presedintele conservator il acuza pe edil si pregateste intrarea in UNPR.

Potrivit Romania Libera, Daniel Constantin, sustine ca Piedone "ar avea, se pare, anumite vulnerabilitati" si si-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

"Puterea politica incearca cu disperare sa destabilizeze USL. Daca nu a reusit sa compromita relatiile dintre PC, PNL si PSD, incearca astazi sa creeze tensiuni in interiorul partidelor care formeaza Uniunea Social Liberala. Astfel, Partidul Conservator a devenit o tinta predilecta a puterii.

Racolarile se fac prin cadouri si promisiuni, ca in cazul Ciuhodaru, sau prin santaj, ca in cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilitati. Cristian Popescu Piedone si-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR, trecand astfel de partea celor care au redus pensiile, au taiat salariile, indemnizatiile mamelor si alocatiile copiilor", afirma liderul PC.

D.R.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Cristian Popescu Piedone UNPR, #Cristian Popescu Piedone demisie PC, #Cristian Popescu Piedone sef PC , #PC