Voiculescu a convins PC sa-l ierte pe Piedone, dar primarul e privit cu suspiciune de unii colegi

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 19:50
2060 citiri
Voiculescu a convins PC sa-l ierte pe Piedone, dar primarul e privit cu suspiciune de unii colegi
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu i-a convins pe membrii PC sa il ierte pe Cristian Popescu Piedone, insa conservatorii, desi au acceptat decizia presedintelui fondator, il trateaza pe primarul de la sectorul 4 cu suspiciune, unii dintre ei find convinsi ca "jocurile" lui nu s-au incheiat.

Potrivit unor surse din PC, in cursul diminetii de marti, Voiculescu si Piedone s-au intalnit la sediul central din str. Zambaccian, inainte de inceperea sedintei.

Voiculescu ar fi rupt hartia cu demisia din functie pe care Piedone o depusese saptamana trecuta si i-a spus ca ii va convinge pe cei de la PC sa treaca peste "ratacirea" lui.

In "piesa" impacarii a fost inclusa apoi si venirea celor doi in aceeasi masina, cu cateva minute de sedinta, pentru a fi filmati de televiziuni. Voiculescu, imbracat in rosu, zambitor si relaxat se uita la ziaristi cum il intervieveaza, fara prea mult succes, pe Piedone.

Cand primarul a intrat in sediul partidului, intampinat fiind de Daniel Constantin, Voiculescu l-a batut prieteneste pe umar pe Piedone. De asemenea, inainte de intalnirea cu Voiculescu, mai spun sursele citate, Piedone sunase dimineata lideri din partid pentru a le spune ca ar vrea sa fie aplanat conflictul.

In sedinta, Voiculescu le-a spus celor de la PC ca, spre bine partidului, disputa cu Piedone trebuie lasata uitarii, ca nu trebuie sa-i faca reprosuri si ca acesta nu va pleca din partid.

Piedone a sustinut si el ca a fost prost inteles ca vrea sa rupa partidul, sa preia conducerea, sau sa plece in alta parte.

"Vreau ridicarea PC pe scena politica", a pledat Piedone. In consecinta, nimeni din PC nu i-a mai imputat nimic primarului, desi unii asteptau macar scuze de la Piedone pentru situatia creata. La final, s-a decis ca toata povestea sa fie prezentata presei drept o problema de comunicare.

Piedone, privit cu suspiciune de colegi

Dincolo de impacarea formala, conservatorii isi privesc colegul cu suspiciune. "Nu stim daca si-a incheiat jocurile, nu ne-am convins ca nu vrea sa destabilizeze USL si situatia candidaturilor pe Bucuresti, nu stim daca se tine de cuvant si va candida pentru PC la sectorul 4", spun cei din interior.

Precautia cu care e tratat edilul se datoreaza faptului ca in ultima vreme, Piedone ar fi negociat cu toata lumea, nu numai cu Puterea, ci inclusiv cu liberalii lui Andrei Chiliman, care s-ar fi aratat dispusi sa-l ajute, daca ramane fara sustinerea PC.

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, ramane in PC si in functia de prim-vicepresedinte al partidului, a declarat marti liderul PC Daniel Constantin.

Cristian Popescu Piedone ii trimisese vineri presedintelui PC Daniel Constantin o scrisoare prin care il anunta ca demisioneaza din toate functiile detinute in cadrul partidului, cerand un Congres extraordinar si anunta ca intentioneaza sa candideze pentru a prelua sefia conservatorilor.

Presedintele PC Daniel Constantin a spus tot vineri ca partidul va stabili marti sanctiuni contra primarului de la sectorul 4 si a sustinut ca Piedone e santajabil si ca negociaza cu liderii UNPR. Luni, Constantin spusese ca Piedone risca sanctiuni precum avertismentul sau chiar excluderea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Cristian Popescu Piedone impacare, #impacare Dan Voiculescu, #Piedone negocieri plecare PC , #PC