Alegeri locale 2012: Chiliman, Ontanu si Piedone obtin fiecare peste 70% din voturi

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 07:00
5131 citiri
Alegeri locale 2012: Chiliman, Ontanu si Piedone obtin fiecare peste 70% din voturi

Cu o saptamana inainte de alegerile locale, ultimul sondaj realizat de Money Channel Institute arata faptul ca pe 10 iunie votul popular va reconfirma in functie pe trei dintre cei sase primari de sectoare. Este vorba de Andrei Chiliman, Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone, care obtin scoruri de peste 70%.

La sectorul 1, Andrei Chiliman conduce in preferintele electoratului cu 73,6% dintre optiuni. De remarcat ca scorul cu care este cotat actualul primar al sectorului 1 este dublu fata de cele 36 de procente obtinute in primul tur al alegerilor locale din 2008, care poate fi considerat echivalentul sistemului alegerii primarului intr-un singur tur din acest an.

Alegeri Locale 2012

In ceea ce priveste sectorul 2, Neculai Ontanu beneficiaza si el de un avans confortabil, cu 71,2% din voturi, ceea ce confirma performanta de la alegerile locale din 2008, cand a castigat din primul tur cu aproape 60% dintre optiunile cetatenilor sectorului 2.

Si in cursa pentru Primaria Sectorului 4 este dificil de crezut sa se mai schimbe ceva, tinand cont ca actualul edil, Cristian Popescu Piedone, este creditat cu 79% din optiunile de vot ale cetatenilor din sector, adica mai mult decat dublul scorului obtinut in primul tur la alegerile locale din 2008, cand a adunat 38% din voturi.

La sectorul 5, primarul in functie pare sa aiba prima sansa la un nou mandat, 48,7% dintre respondenti exprimandu-si optiunea pentru Marian Vanghelie.

In schimb, bataliile pentru sectoarele 3 si 6 sunt departe de a fi decise. Astfel, la Sectorul 3, Robert Negoita, candidatul USL, ar fi votat de 47% dintre votanti, in timp ce actualul primar, Liviu Negoita, ar fi votat de 42,5% dintre cetatenii sectorului 3.

La Sectorul 6 primii doi clasati sunt despartiti de numai 3 procente. Astfel, Cristian Poteras ar fi votat de 36% dintre locuitorii Sectorului si Rares Manescu de 33%, 15% dintre votanti exprimandu-si optiunea pentru independentul Stefan Florescu.

La intrebarea daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de primar general, 68,1% dintre respondenti si-au exprimat optiunea pentru Sorin Oprescu.

Sondajul a fost realizat de The Money Channel Institute in perioada 23 - 29 mai 2012. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Volumul esantionului pentru Capitala a fost de 2.400 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Municipiului Bucuresti, cu varsta de 18 ani si mai mare de 18 ani.

Esantionul pentru Municipiul Bucuresti este ponderat in functie de populatia cu drept de vot a fiecarui sector. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute la nivelul Municipiul Bucuresti este de +/- 2%, pentru un grad de incredere de 95%. Volumul esantionului pentru fiecare sector al Municipiul Bucurestia fost de 500 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia fiecarui sector cu varsta de 18 ani si mai mare de 18 ani.

Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute la nivelul fiecarui sector este de +/- 4,4%, pentru un grad de incredere de 95%. Tipul esantionului este probabilistic, realizat prin selectie probabilistica la nivelul sectiilor de votare, a strazilor si la nivelul persoanelor.

Citeste si:
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Sursa: Ziare.com