Asociatia #Colectiv anunta ca oricine poate contesta pana maine in instanta candidatura lui Piedone

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 20:13
1822 citiri
Asociatia #Colectiv anunta ca oricine poate contesta pana maine in instanta candidatura lui Piedone
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Colectiv GTG 3010 anunta, pe pagina de Facebook, ca orice persoana poate depune contestatie la Judecatorie impotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, pana cel tarziu vineri, la ora 17.00, reprezentantii asociatiei spunand ca, "cel putin din punct de vedere moral, Piedone are partea sa de vina".

"Oricine poate depune contestatie impotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, cel tarziu pana maine, 15.04.2016, la ora 17:00, la Judecatoria Sectorului 4 (str Danielopol Gheorghe nr 2-4), in persoana sau de catre rudele acestora, indiferent de sectorul apartinator", scriu reprezentantii asociatiei, care posteaza si un

MODEL pentru contestatia care poate fi depusa in instanta.

Reprezentantii Asociatiei Colectiv GTG 3010 mai spun ca Piedone nu este singurul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat in Colectiv in 30 octombrie 2015, dar ca, "cel putin din punct de vedere moral, are partea sa de vina".

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anuntat, miercuri, ca si-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector.

La scurt timp dupa anuntul lui Piedone, Asociatia Colectiv GTG 3010 a postat un mesaj pe Facebook in care arata ca "protesteaza in mod ferm" fata de candidatura acestuia pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4, spunand ca un candidat pentru functia de primar in aceasta perioada, post-Colectiv, trebuie sa fie "o persoana asupra careia sa nu planeze nicio umbra legata de conduita sa morala, civica si, mai ales, o persoana care sa nu lezeze prin candidatura sa memoria celor 64 de victime ale incendiului".

"Avand in vedere ca demisia sa din functia de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arsi din istoria nu doar nationala, ci si internationala recenta, nu credem ca domnia sa mai poate executa o functie prin care sa fie responsabil de siguranta zilnica a unui numar atat de mare de cetateni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei", aratau reprezentantii Colectiv GTG 3010.

Primaria Sectorului 4 cere 100 milioane de euro in dosarul #Colectiv

La randul sau, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spunea ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este unul dintre cei responsabili de tragedia din clubul Colectiv si, daca si-a dat demisia "de onoare" dupa tragedie, aceasta onoare a disparut.

In 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din functia de primar al Sectorului 4, dupa ce mii de oameni i-au cerut in strada sa plece, in urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci ca isi asuma vina morala pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legala lasa justitia sa se pronunte, mentionand, in finalul unui comunicat, ca este "de profesie om".

Asociatia Colectiv protesteaza fata de candidatura lui Piedone: Si-a dat demisia de onoare. Unde e onoarea acum?

In 7 noiembrie 2015, Piedone si doua angajate ale primariei au fost arestati, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate 4 zile mai tarziu, de Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, functionare in Primaria Sectorului 4, pentru emiterea autorizatiei pentru Clubul Colectiv fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu. In acelasi dosar, anchetatorii au extins urmarirea penala fata de Piedone, pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.

In 8 ianuarie, el a fost scos de sub control judiciar pe cautiune, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 si pana la demisia din noiembrie 2015.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#contestatie candidatura Piedone Colectiv , #primar
Comentarii