Doi ani de la #Colectiv. Piedone spune ca legile ar trebui schimbate: Peste 3.000 de primari semneaza ca mine

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 16:53
2815 citiri
Doi ani de la #Colectiv. Piedone spune ca legile ar trebui schimbate: Peste 3.000 de primari semneaza ca mine
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone spune ca, la doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, legile nu s-au schimbat inca si mii de primari semneaza ca si el, adica fara sa stie ce. Piedone a fost trimis in judecata in urma tragediei in care au murit 64 de persoane.

"O tragedie si un dezastru nu se pot preveni si, din pacate, legile in ceea ce priveste administratia sunt aceleasi ca inainte de Colectiv. In primul rand, legile ar trebui sa fie schimbate. Peste 3.000 de primari din Romania semneaza pe aceleasi legi pe care am semnat eu", a declarat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru Mediafax.

Intrebat daca se simte vinovat, fostul edil a spus: "Ma simt vinovat ca traiesc".

Nimeni nu a fost pana acum gasit vinovat in mod oficial pentru tragedia de acum doi ani. Unele dosare sunt inca pe masa procurorilor, iar cele trimise in instanta inainteaza lent.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de procurori ca, in calitate de primar, ar fi incalcat legea eliberand, la data de 14 ianuarie 2015, acordul si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Piedone a demisionat la cateva zile de la incendiu, in urma presiunilor uriase ale strazii, dar ulterior a candidat din nou, contand pe popularitatea sa in sector, fara sa obtina insa mandatul de primar. El a fost pus sub invinuire in mod oficial in decembrie 2015, fiind acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. In mai 2016, Piedone a fost trimis in judecata.

Citeste mai multe despre:

#Piedone proces Colectiv lege , #primar