Oamenii strazii din sectorul 4 vor fi amprentati de catre politistii locali

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 10:43
1387 citiri
Oamenii strazii din sectorul 4 vor fi amprentati de catre politistii locali

Oamenii strazii, cersetorii si alte persoane predispuse la comiterea de infractiuni vor fi luati in evidenta si amprentati de catre Politia Locala Sector 4, pentru a reduce posibilitatea aparitiei unor acte antisociale in acest sector, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.

Edilul sectorului 4 a explicat ca este hotarat sa responsabilizeze mai bine politistii locali si sa imbunatateasca relatia de colaborare cu Politia Nationala.

"Am dispus curatirea Sectorului 4 de oameni ce nu pot sa-si declare domiciliul si oamenii strazii care se ascund in canale, dorm prin parcuri, cersetorii vor fi luati in evidente. Acum sunt oameni care nu au ajuns niciodata la Politie, pe care nu ii avem nicaieri inregistrati.Vor fi verificate zonele predispuse la infractiuni, parcurile, strazile dintre blocuri", a spus Piedone.

La randul sau, directorul general al Politiei Locale Sector 4, Marin Avram, a explicat ca amprentarea persoanelor va fi necesara pentru a stii cine a comis fapta, la locul faptei ramanand urmele.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a convocat marti seara pe politistii locali pe care ii are in subordine pentru a verifica in teren starea echipamentelor si masurile ce trebuie aplicate in caz de necesitate.

Actiunea edilului este motivata de faptul ca marti dupa-amiaza un taximetrist a fost gasit injunghiat in masina sa pe bulevardul Alexandru Obregia din sectorul 4 al Capitalei.

"Voi chema la apel efectivele politiei locale si voi demara o actiune de control pentru ca doresc sa-i responsabilizez. Ei sunt platiti din bani publici si trebuie sa-si faca bine datoria. Desi nici autorul crimei si nici victima nu erau din sectorul 4, ma simt dator sa actionez, mai ales ca nu este primul incident de gen. Dorim sa facem o colaborare buna cu politia nationala pentru a asigura ordinea si linistea publica cetatenilor sectorului 4", a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

Un taximetrist a fost gasit marti decedat in masina sa pe o strada din sectorul 4. Barbatul fusese injunghiat in gat. Politia efectueaza cercetari pentru elucidarea acestui caz.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...