Piedone scapa de cautiunea de 1,5 milioane de lei (Video)

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 15:04
3002 citiri
Piedone scapa de cautiunea de 1,5 milioane de lei (Video)
Foto: Arhiva / B1TV

Tribunalul Bucuresti a decis vineri sa revoce masura controlului judiciar pe cautiune dispusa de procurorii DNA in cazul fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, in dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

Judecatorii au admis vineri o plangere a lui Piedone la decizia DNA din 18 decembrie 2015, prin care s-a dispus controlul judiciar si plata unei cautiuni de 1,5 milioane lei, decizia fiind definitiva.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis ca fostul edil trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garantie un imobil si vehicule de epoca.

Piedone si-a platit libertatea: Un imobil si masini de epoca, garantii la DNA

Ulterior, el a atacat ordonanta procurorilor in instanta, avand castig de cauza.

Initial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau pentru fals intelectual si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).

DNA: Piedone, acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual

Pentru a autoriza functionarea acestei societati, Piedone a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca firma respectiva indeplinea cerintele legale necesare avizarii.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2015 impreuna cu doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz in serviciu, insa ulterior cei trei au fost eliberati.

Conform DNA, in calitate de primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei, arata anchetatorii.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

In acelasi timp, functionarele Aurelia Iofciu si Luminita Ganea l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, prin intocmirea, respectiv avizarea documentelor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Piedone cautiune control judiciar, #Piedone incendiu Colectiv, #Piedone masini epoca control judiciar , #primar
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
La Tribunalul Bucuresti s-a format o adevarata mafie.
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5