Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 08:40
40255 citiri
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Cristian Popescu Piedone le ordonă directorilor din primărie să pună mâna pe coasă și să tundă iarba din parcuri

Primarul Cristian Popescu Piedone a făcut un adevărat show cu zeci de spectatori miercuri seară, în plină stradă, și prin parcurile din Sectorul 5. Cu o stație de emisie-recepție în mână, edilul a sunat mobilizarea oamenilor din subordine sub pretextul că nu și-au făcut treaba.

Locuitorii Sectorului 5 au fost, în urmă cu două seri, martorii unui spectacol al cărui autor a fost nimeni altul decât edilul lor. Cristian Popescu Piedone și-a făcut apariția în mijlocul oamenilor ieșiți seara la plimbare prin parcuri și a început să împartă sarcini în stânga și-n dreapta pe un ton răspicat.

Însoțit de o persoană din anturajul său care îi filma la fiecare pas prestația, Piedone a început o verificare a parcurilor din sector. Fiecare observație pe care o făcea era transmisă prin stație oamenilor din primărie. De menționat că totul se întâmpla după căderea întunericului, așadar cel mai probabil după ora 20.00.

“De când nu e cosită iarba asta, bă? Trebuie să vin eu noaptea să văd că nu se cosește? Acum, toată lumea! Faceți noapte albă, dimineață vreau toate parcurile cosite. Voi, luați-vă coase din Dedeman de unde vă duceți să le luați! Acum! O să trec să văd. Dimineață, sunt cosite, ați înțeles? Ce umărești, băi, Denis? Ce urmăriți voi, directori, viceprimari? Mersul trenurilor, ce urmăriți? Carul mare, ce urmăriți? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână! În noaptea asta stați pe străzi de nebuni”, a strigat Cristian Popescu Piedone în microfonul stației pe care o purta după el.

Prestația sa poate fi catalogată drept un abuz câtă vreme întreaga mobilizare s-a făcut seara, în afara orelor de program. Mai ales că astfel de observații se puteau face oricând în timpul zilei, pe lumină, și nu după ce toți angajații erau deja acasă.

“Bă, mie mi-ar fi rușine să-mi răspundeți, bă! Da voi nu aveți rușine. E datoria mea, mă? Ce faceți, mă, toată ziua?”, le-a strigat Piedone directorilor.

“Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Du-te, bă, să te ia barza înapoi!”, a urlat primarul la adresa unuia dintre directorii din primărie.

A urmat, evident, și o “baie de mulțime”. Zeci de oameni s-au adunat să urmărească live prestația primarului. Piedone s-a oprit, s-a îmbrățișat cu locuitorii din zonă, și-a făcut poze cu ei. “Vă mulțumim! Vă iubim mult, mult de tot!”, a ținut să îi transmită o doamnă între două vârste care s-a și ridicat de pe bancă atunci când a început să îi vorbească primarului „Eu vă iubesc”, a zis primarul. Femeia a continuat: “Știți ce mult ați făcut pentru noi? Nici nu vă imaginați”, a conchis femeia.

Piedone și-a continuat periplul de noapte printre blocuri și prin parcuri și a continuat să strige în stație.

“Mă, n-ați înțeles că-n noaptea asta sunteți pe stradă? Ori sunteți pe stradă, ori cu demisiile mâine dimineață la mine. Ori puteți, ori plecați acasă. Faceți tură de noapte astăzi, mâine, până la loc comanda. Cosiți, măturați, spălați!”, le-a ordonat primarul.

Pe filmare apar la final și câteva cadre cu muncitori de la ADP mobilizați la tuns iarba din parcuri cu cositoarea electrică. Este marcată și ora la care are loc acțiunea: 22.04.

Întregul show a fost filmat și postat de primar pe pagina sa de Facebook. De joi seară până vineri dimineață postarea a strâns peste 40.000 de aprecieri și peste 3.500 de comentarii, cele mai multe laudative la adresa primarului.

  • Bravo, primare arde-i la bani să facă treabă
  • Felicitări, dle primar! Dacă ar fi toți primarii din țară ar fi așa ca dvs am fi departe, dar mulți stau în birouri și nu îi interesează nimic!
  • Parerea mea este că tre somați acești neputincioși și putori, apoi înlocuiți, sunt atâția oameni buni cu viziuni incredibile și nu au șansa la un loc de muncă așa bun!
  • Hai, ne întâlnim să îți arăt mizeriile din sector 5 la care Piedone închide ochii și nu face nimic? Adevăratele probleme, nu trei becuri din parc.
  • E responsabilitatea fiecăruia să fie om și să facă treaba ptr care e plătit. Nu trebuie să stea primarul să verifice câteva mii de angajați nesimțiți.
  • Tu îi poți trage la răspundere pe directori? Îți spun eu că sunt protejați de legea administrativă. Primesc atribuții și sunt evaluați de cabinetul primarului. El îi numește, inițiază concursuri, angajează. Au rămas de pe vremea lui Florea? Demiși la prima neregulă cum ar fi asta cu lucerna din parcuri. Dar postările pe Facebook nu o să îi coordoneze pe directori. Este treaba primarului și dacă nu își fac treaba este doar problema lui. Piedone răspunde dacă dvs. faceți o greseală la munca sau dvs. împreună cu șeful care trebuia să vă organizeze astfel încât să evite greșeli? Șefii de asta sunt șefi, ca să fie răspunzători, de asta se diferențiază prin salariu și beneficii, pentru că au răspundere.
  • Sunt mulți politicieni care nu au curajul să meargă printre oamenii de rând.
  • Mă fraților când îl punem Președinte pe Omul ăsta că cred că de unul că el are nevoie România.

Nu este prima ieșire de acest gen a primarului Piedone. În iunie 2021, Cristian Popescu Piedone a apărut pe mai multe site-uri de știri într-un film propagandistic în care inspecta lucrările de reabilitare termică a unui bloc. Echipat cu cască de protecție și vestă de șantier, primarul a apărut cocoțat pe schelele ridicate în jurul unui bloc din Sectorul 5 aflat în proces de reabilitare termică. Timp de peste 15 minute a perorat în legătură cu calitatea lucrărilor și a încearca să-i intimideze pe muncitorii aflați pe schele, reproșându-le calitatea și ritmul scăzut al lucrarilor.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și a plecat din funcția de pimar al Sectorului 4 după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv. La alegerile locale din septembrie 2020, Piedone a fost ales primar al Sectorului 5.

#Cristian Popescu Piedone, #Piedone, #piedone sector 5, #primar sector 5 , #primar