Ziare.com

Piedone apara decizia de a impune restrictii in Sectorul 5: "Dispozitia de reducere a programului unor agenti economici are la baza prevederi din Codul administrativ"

de Radu Arbore
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 20:26

   

Piedone apara decizia de a impune restrictii in Sectorul 5: "Dispozitia de reducere a programului unor agenti economici are la baza prevederi din Codul administrativ"
Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis miercuri, 24 martie, ca dispozitia pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenti economici a carei revocare o cere Prefectura Capitalei are la baza prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care ii confera atributii referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetatenilor.

Intr-un document adresat Prefecturii Capitalei, Primaria Sectorului 5 mentioneaza ca, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale, a fost convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, care a adoptat masurile stabilite prin dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone.

Restrictiile din Sectorul 5Potrivit sursei citate, intervalul orar stabilit prin dispozitia primarului Sectorului 5 este in concordanta cu prevederile HG nr. 293/10 martie 2021 privind obligatia pentru agentii economici de a-si organiza activitatea intre orele 5,00 - 21,00. Intervalul 7,00 - 19,00 din dispozitia primarului se incadreaza in orarul stabilit de Guvern, explica Primaria Sectorului 5.

Masurile stabilite prin dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone se aplica agentilor economici, pietelor agroalimentare si locurilor de joaca de pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 5, in scopul evitarii masurii de carantinare a municipiului Bucuresti.

"Daca vor exista masuri contrare cu prezenta hotarare/dispozitie se vor respecta masurile dispuse de catre Comitetele ierarhic superioare (CMBSU, CNSU)", a mai transmis Primaria Sectorului 5 Prefecturii Capitalei.

Autoritatea locala a precizat ca joi nu se vor aplica sanctiuni agentilor economici ce incalca dispozitia primarului, intrucat se va pune accentul pe informare si preventie. Ulterior, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati.

Prefectul spune ca masura nu e legalaPrefectul Alin Stoica a declarat ca este "nelegala" dispozitia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenti economici si, ca urmare, nu ar trebui aplicata.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care ii cere sa revoce urgent aceasta dispozitie, amintind ca Guvernul a emis pe 10 martie hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand din 14 martie care prevede ca programul operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise publice si/sau private este 5,00 - 21,00.

"Avand in vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus mentionat, autoritatile administratiei publice nu pot stabili un alt program de desfasurare a activitatilor de catre operatorii economici decat cel aprobat la nivel central. (...) Totodata, va aducem la cunostinta ca, in contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta isi desfasoara activitatea in sistem integrat si cu respectarea principiului operativitatii, conlucrarii active si subordonarii ierarhice", a transmis Prefectura.

Dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone stipuleaza ca programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor si altor agenti economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi pana pe 11 aprilie, urmand sa functioneze, de luni pana vineri, intre orele 07,00 - 19,00, iar sambata si duminica in intervalul orar 07,00 - 15,00. Programul pietelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica, urmand a fi deschise de luni pana vineri in intervalul orar 7,00 - 17,00, iar sambata si duminica intre 7,00 si 15,00. Locurile de joaca vor ramane deschise zilnic pana la ora 19,00, mai prevede dispozitia primarului Sectorului 5.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1853 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Credeam ca primeaza RATIONAMENTUL !

Sa inteleg ca acum ii place sa se joace de-a ?
A platit intrarea in Parlament a odraslei pe listele PSD ?
Aceasta atitudine denota ca ii place sa isi bata joc de cetateni !

 

He,he,in timp ce sosocii plusecuristi asteapta like-uri pe facebuci

Piedone ia masuri,iar simulacrul ala de prefect o da la-ntors ca sa vezi ca DSP-ul nu le-a raspuns in formatul dorit,ca sa se intalneasca consiliul de criza,ca guvernul sa vina cu ceva...cam asta e cand pui facebucisti sa ia decizii,lasa doar urme urat mirositoare,da' musai pe bani multi.

 

Orice măsură-i bună, numa' nu mai reduceți activitatea economică,

c-asta va produce mult mai multe victime decat pandemia-n sine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor