Autorizatia de mediu a firmei de salubrizare din Sectorul 5 nu mai este suspendata. Piedone: "Multumesc consilierilor USR-PLUS si PNL"

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 18:47
4604 citiri
Autorizatia de mediu a firmei de salubrizare din Sectorul 5 nu mai este suspendata. Piedone: "Multumesc consilierilor USR-PLUS si PNL"
Cristian Popescu Piedone. Foto: Facebook/ Primaria Sectorului 5

Primarul Cristian Popescu Piedone a anuntat, vineri, ca Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a transmis o adresa prin care a informat ca autorizatia de mediu pentru societatea Salubrizare Fapte 5 S.A. nu mai este suspendata, ca urmare a remedierii neregulilor constatate anterior.

In sedinta Consiliului local de vineri, Popescu Piedone a precizat ca, in 24 de ore, s-a intervenit asupra terenului din cauza caruia a fost suspendata autorizatia de mediu, adaugand ca a aflat abia miercuri de aceste probleme. Consiliul local se intrunise si joi seara pentru a gasi o solutie privind salubrizarea in sector, insa, dupa mai multe ore de dezbateri, sedinta a fost suspendata.

"S-au adus aproximativ 40-50 de basculante de pamant cu piatra ca sa nivelam si sa aducem terenul la starea initiala, asa cum au lasat comisarii Garzii de Mediu in masurile ce trebuie indeplinite. Am salubrizat intreaga zona. (...) In jurul orei 13,00, eram impreuna cu comisarii Garzii de Mediu sa constate masurile luate", a explicat primarul.

El si-a retras proiectul de hotarare privind incheierea unui contract de prestari servicii de salubrizare in urma derularii unei proceduri de negociere fara publicare a unui anunt de participare, care urma sa fie valabil pe o perioada de urgenta, pana la finalizarea unei proceduri de licitatie publica prin care sa se delege serviciul de salubrizare pe raza Sectorului 5.

Multumirile

Cristian Popescu Piedone le-a multumit consilierilor locali Iustinian Rosca (USR PLUS), Alexandru Ducuta (PNL) si Claudia Pop (PNL) pentru implicarea in gasirea unei solutii. "Multumesc domnilor consilieri si in special celor prezenti in sala, domnului Iustinian Rosca, care a avut o idee stralucita, doamnei Claudia Pop, domnului Ducuta. In dezbaterile de aseara, dupa retragerea din cadrul sedintei de Consiliu, s-a gasit si o varianta", a transmis el.

Primarul a amintit, totodata, de informarea facuta in sedinta de joi a Consiliului local de reprezentanta unei banci privind scadenta in 28 februarie a unei componente a finantarii acordate SC Amenajare Edilitara si Salubrizare (AES) SA pentru utilajele folosite de Salubrizare Fapte 5 S.A.

"Plus ca Garda de Mediu a dat si o monitorizare acuta asupra Sectorului 5. M-am angajat personal ca pe acel teren care a facut obiectul suspendarii sa nu mai existe aruncat un capac de bere, un chistoc de tigara, iar toate masinile, dupa prestatia din teritoriu, sa se duca direct la gropile autorizare de Garda Nationala de Mediu din proximitatea municipiului Bucuresti", a completat Cristian Popescu Piedone.

Se dezice de Daniel Florea

El a sustinut ca nu se dezice de alianta cu PSD, ci de fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea.

"Astazi in sala se afla consilierii care au pus prima data interesul cetateanului, dupa care interesul de partid", a declarat Piedone.

Reprezentantii PSD au fost prezenti, vineri, la sedinta convocata pentru reluarea dezbaterilor privind rezolvarea problemei salubrizarii in Sectorul 5, in cadrul careia a fost respins proiectul initiat de Piedone pentru incheierea unui contract de prestari servicii, insa au lipsit de la reuniunea ce a urmat, la care primarul a retras acest proiect.

"Sa nu va mire faptul ca, la urmatoarea sedinta ordinara, sa pun acest proiect pentru demararea unei licitatii pentru aducerea unei societati responsabile, daca vom constata ca suntem in incapacitate de a rezolva problema cu banca", a adaugat Cristian Popescu Piedone.

PNL nu va vota alt operator

Potrivit lui Alexandru Ducuta, autoritatea locala nu va ramane fara utilajele de salubrizare.

El a mentionat ca grupul consilierilor PNL nu va vota ca alt operator economic sa faca salubrizarea in Sectorul 5, pentru ca autoritatea locala are in prezent "cea mai mare flota de salubrizare din Bucuresti" si ar fi pacat sa nu o poata folosi.

"Multumesc colegilor care au avut bunavointa sa vina la aceste sedinte pentru sprijinul cetatenilor, in speta PNL, USR PLUS, PMP si PPU-SL", a adaugat Ducuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
#salubriazre sector 5, #Cristian Popescu Piedone, #Cristian Popescu Piedone primar , #stiri Cristian Popescu Piedone