Ziare.com

De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 17:06

   

De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei
Tribunalul Bucuresti arata in motivarea deciziei de respingere a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4 ca jumatate dintre semnaturile prezentate de acesta la biroul electoral nu respecta conditiile legale, fiind inclusiv date de minori care nu ar fi implinit 18 ani pana la vot.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni seara, sa respinga candidatura lui Piedone, decizia fiind definitiva.

Piedone nu mai poate candida la Primaria Sectorului 4 - decizie definitiva (Video)

Instanta aminteste ca un candidat independent la functia de primar trebuie sa prezinte o lista cu semnaturile de sustinere ale 1% dintre alegatorii din circumscriptie, in cazul sectorului 4 fiind necesare 2.742 de semnaturi.

Lista cu semnaturile sustinatorilor trebuie sa cuprinda printre altele cetatenia, data nasterii si adresa acestora, intrucat acestia nu pot fi decat cetateni romani care au implininit 18 ani sau ii vor implini pana la data alegerilor (5 iunie) si care locuiesc in sectorul 4.

Piedone a prezentat o lista cu 5.076 de sustinatori, dintre care doar la 2.550 au fost trecute toate datele cerute de lege, arata instanta.

Pentru ceilalti sustinatori fie nu era mentionata cetatenia, fie sectorul in care isi au domiciliul sau resedinta, fie varsta.

Au fost de asemenea sustinatori care se regaseau pe lista desi nu ar fi avut varsta minima pentru a vota la data alegerilor, se precizeaza in motivare.

Astfel, lui Piedone i-au lipsit 192 de semnaturi pentru a putea candida.

Instanta mai arata in motivare ca, atata timp cat modelul listei de sustinatori este stabilit prin hotarare de guvern (HG nr. 1/2016) si este un act public ce se afla sub incidenta Codului penal, lista trebuie completata la toate rubricile, "completarea eronata sau omisiunea completarii anumitor rubrici atragand nevalabilitatea listei respective cu privire la acesi sustinatori pentru care lista nu cuprinde toate mentiunile prevazute de lege".

Tribunalul Bucuresti a judecat apelul la decizia Judecatoriei Sectorului 4 de respingere a celor 10 contestatii la candidatura lui Piedone, majoritatea ale ranitilor sau familiilor victimelor din Colectiv, dar si a avocatului Gheorghe Piperea.

De ce poate candida Piedone la Primaria sectorului 4 - motivarea instantei

In apel Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui Piperea si le-a respins pe ale celorlalti apelanti.

In urma deciziei definitive, Piedone a anuntat ca va demara o noua campanie de strangere de semnaturi pentru a candida de aceasta data din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal (PPU-SL) al carui copresedinte este Maria Grapini.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Piedone candidatura respinsa motivare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

problema ie doua...

=====================================================
"..Da, judecatorul care a respins cererea Asociatiei Colectiv de blocare a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la locale are, in opinia mea, perfecta dreptate. Dl Piedone este, in acest moment, prezumat nevinovat in sensul legii.
Nu are absolut nicio interdictie legala sa candideze, la fel ca oricare alt cetatean al Romaniei, si nu o va avea decat daca ii va fi impusa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Ba mai mult, cred ca pe situatia juridica actuala, judecatorul ar fi comis un abuz daca ar fi repins candidatura lui Cristian Popescu Piedone.....

....Dar dupa cum spune judecatorul in motivarea repingerii contestatiei: "in absenta unor motive expres prevazute de lege care sa impiedice intimatul sa depuna candidatura sus-mentionata, comunitatea al carui reprezentant intentioneaza sa fie acesta este singura in masura sa sanctioneze sau sa rasplateasca parcursul profesional si personal al candidatului, prin votul majoritatii membrilor sai". Exact!....
...........Eu inteleg disperarea Asociatiei Colectiv, dar, imi pare tare rau, nu are cine sa-i ajute. Judecatorii nu pot abuza. Verdictul va fi dat de electorat si daca dupa toate cele intamplate el il va alege tot pe Piedone, imensa sfidare nu va fi venit de la justitie, de la guvern sau de la presedinte, ci de la semenii lor, de la oamenii obisnuiti care dupa jumatate de an vor fi uitat cu desavarsire de lacrimile de atunci...."

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor Luni, 18 Aprilie 2016, ora 19:48
=============================================
1. senioara ieditoare Dogioiu Ene Ioana s-a grabit sa scoata o analizda falsa fara a astepta rezultatele deciziei instantei de recurs care a decis catindaturii lu' Piedone pe motivul corect ca numitul a FALSIFICAT LISTA cu numele si datele cerute sustinatorilor sai. numitul Piedone a comis o fapta penala pentru care, desi aparat pana in pnzele albe de senioara Ioana, trebuie sa raspunda potrivit legilor in vigoare.
2. obiectiva, corecta si bine informata senioara Ene Ioana s-a luat dupa zisele unui judecator de la al 4-lea sector, nu s-a gandit nici macar un pic si pac-pac s-a grabit la compuntziare sa-si dea analiza care distorsioneaza adevarul. in fapt de vina-i judele de la al 4-lea sector care nu si-a facut meseria corect si multumitor si a dat o decizie'ntrun picior pe care senioara Dogioiu Ioana a inghitit-o repejor - chestie care ne dovedeste ca senioara articlera Dogioiu Ene a inghitit fara sa fi gandit si amintit de zisa aia din batrani "Nu tot ce zboara se mananca!". cum senioara a mancat ceva nu prea curat, s-ar putea ca dansa, senioara, sa aiba ceva dureri si rau la stomac de atata papat zburat....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor