De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 17:06
4034 citiri
De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Tribunalul Bucuresti arata in motivarea deciziei de respingere a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4 ca jumatate dintre semnaturile prezentate de acesta la biroul electoral nu respecta conditiile legale, fiind inclusiv date de minori care nu ar fi implinit 18 ani pana la vot.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni seara, sa respinga candidatura lui Piedone, decizia fiind definitiva.

Piedone nu mai poate candida la Primaria Sectorului 4 - decizie definitiva (Video)

Instanta aminteste ca un candidat independent la functia de primar trebuie sa prezinte o lista cu semnaturile de sustinere ale 1% dintre alegatorii din circumscriptie, in cazul sectorului 4 fiind necesare 2.742 de semnaturi.

Lista cu semnaturile sustinatorilor trebuie sa cuprinda printre altele cetatenia, data nasterii si adresa acestora, intrucat acestia nu pot fi decat cetateni romani care au implininit 18 ani sau ii vor implini pana la data alegerilor (5 iunie) si care locuiesc in sectorul 4.

Piedone a prezentat o lista cu 5.076 de sustinatori, dintre care doar la 2.550 au fost trecute toate datele cerute de lege, arata instanta.

Pentru ceilalti sustinatori fie nu era mentionata cetatenia, fie sectorul in care isi au domiciliul sau resedinta, fie varsta.

Au fost de asemenea sustinatori care se regaseau pe lista desi nu ar fi avut varsta minima pentru a vota la data alegerilor, se precizeaza in motivare.

Astfel, lui Piedone i-au lipsit 192 de semnaturi pentru a putea candida.

Instanta mai arata in motivare ca, atata timp cat modelul listei de sustinatori este stabilit prin hotarare de guvern (HG nr. 1/2016) si este un act public ce se afla sub incidenta Codului penal, lista trebuie completata la toate rubricile, "completarea eronata sau omisiunea completarii anumitor rubrici atragand nevalabilitatea listei respective cu privire la acesi sustinatori pentru care lista nu cuprinde toate mentiunile prevazute de lege".

Tribunalul Bucuresti a judecat apelul la decizia Judecatoriei Sectorului 4 de respingere a celor 10 contestatii la candidatura lui Piedone, majoritatea ale ranitilor sau familiilor victimelor din Colectiv, dar si a avocatului Gheorghe Piperea.

De ce poate candida Piedone la Primaria sectorului 4 - motivarea instantei

In apel Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui Piperea si le-a respins pe ale celorlalti apelanti.

In urma deciziei definitive, Piedone a anuntat ca va demara o noua campanie de strangere de semnaturi pentru a candida de aceasta data din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal (PPU-SL) al carui copresedinte este Maria Grapini.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Piedone candidatura respinsa motivare , #stiri Cristian Popescu Piedone