USR PLUS a votat alaturi de PSD bugetul Primariei Sectorului 5, conduse de Piedone VIDEO

Marti, 04 Mai 2021, ora 18:42
8567 citiri
USR PLUS a votat alaturi de PSD bugetul Primariei Sectorului 5, conduse de Piedone VIDEO
Consilierii USR-PLUS (stanga) voteaza bugetul propus de Piedone FOTO Captura Video

Bugetul Primariei Sectorului 5, conduse de catre Cristian Popescu Piedone, a fost adoptat marti, 4 mai, cu voturile consilierilor de la PSD, PPU-SL, PMP si USR PLUS. PNL s-a abtinut de la vot.

In cadrul dezbaterii pentru buget, consilierii USR-PLUS au depus mai multe amendamente la buget care in cele din urma au fost votate si de catre consilierii PSD.

De cealalta parte, toate amendamentele PNL au fost respinse. La momentul votului final, Cristian Piedone s-a bazat pe langa votul traditional venit de la consilierii PSD si PPU-SL si pe voturile, surprinzatoare, ale consilierilor USR-PLUS. Consilierii PMP au votat si ei pentru.

De mentionat ca bugetul Sectorului 5 ar fi putut sa treaca si fara votul consilierilor USR-PLUS, intrucat PSD si PP-USL au impreuna 14 membri, formand astfel o majoritate. USR-PLUS are 5 consilieri, PNL 6, PSD 10, PMP 2, iar PP-USL 4.

"Noi ne-am abtinut fiindca am avut niste amendamente care ne-au fost respinse in Consiliu si atunci ne-am abtinut de la votatul bugetului. USR PLUS a votat pentru, dar motivele nu le stiu. PNL a fost singura formatiune care s-a abtinut de la vot. Au votat pentru toti ceilalti. Am fost 26 prezenti, 6 de la PNL s-au abtinut, deci 20 au votat pentru", a explicat George Agafitei, citat de News.ro.

De cealalta parte, Alianta USR PLUS a explicat ca amendamentele pe care le-a propus la bugetul Sectorului 5 au fost acceptate si astfel au votat pentru.

"USR PLUS Sector 5 a obtinut pentru cetatenii sectorului nostru alocare bugetara pentru:

- construirea primei crese noi, dupa ani de asteptare, cu peste 130 de locuri

- un program de voucher social pentru cresa, destinat cazurilor sociale. Aceste familii va benefica de un voucher de 500 lei/luna pentru a plati cresa

- demararea lucrarilor de extindere la Scoala Nr 280, cea mai mare scoala din sector, unde 1.700 de copii invata in 3 schimburi.

Am reusit sa impunem aceste amendamente pe langa alte proiecte si, totodata, am diminuat cheltuielile salariale si cheltuielile cu bunuri si servicii din propunerea se buget formulata de Cristian Popescu Piedone.

Intrucat aceste amendamente la bugetul Sectorului 5 au fost votate, USR PLUS Sector 5 a votat bugetul pentru anul 2021", arata postarea de marti pe pagina de Facebook a USR Sector 5.

Istoria se repeta

Anul trecut a avut loc un scenariu similar la Sectorul 6. Atunci, o consiliera USR in Consiliul Local al Primariei Sectorului 6 a votat adoptarea bugetului pentru anul 2020 propus de primarul PSD Gabriel Mutu. Ulterior, consiliera USR a fost exclusa din partid.

"USR are 0 toleranta fata de vechile blaturi din clasa politica. Votul consilierei noastre de la Sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima data cand este cu un vot de la USR", scria atunci liderul USR Bucuresti Claudiu Nasui.

In inregistrare se vede la minutul 38.40 cum proiectul de buget este supus la vot, iar consilierii USR-PLUS, pozitionati in stanga salii, voteaza in favoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Piedone, #PSD, #buget sector , #stiri Cristian Popescu Piedone